Nike-kupa: a Lokomotiv Moszkva fordított a Honvéd ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 17:58
A Nike Premier-kupa D-csoportjának 3. fordulójában a Honvéd 2–1-re kikapott a Lokomotiv Moszkvától. 

A Lokomotiv Moszkva ellen a találkozó elején már azt a bátran letámadó, helyzeteket kidolgozó Honvédot láthattuk, amit a szakmai stáb már az első két fordulóban is várt volna. Kár, hogy nem tartott sokáig...

A kispestiek többször is az oroszok védelme mögé tudtak kerülni, de a Lokomotiv kapusa remek ütemű kifutásaival ekkor még megmentette csapatát a góltól.

Az első félidő derekán az addig is aktívan futballozó Tömösvári Bálint ugrott ki a jobb oldalon és már csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Soós Dávid a kapu bal oldalába lőtte.

A vezetés megszerzése után valamelyest alábbhagyott a Honvéd-támadók lendülete, az oroszok is többször el-eljutottak Vajda Dániel kapujáig, de lövőhelyzeteket nem tudtak kialakítani. Igaz, intő jel lehetett, hogy labdabirtoklásban fölénybe kerültek.

Az oroszok a második félidőben is többet birtokolták a labdát, de helyzeteket nem tudtak kialakítani, mert védekezésben fontos párharcokat nyertek a kispestiek. A hajrához közeledve azonban a Lokomotivnak is sikerült kiharcolnia és értékesítenie egy büntetőt.

Sőt, a végén egy kontrából ismét betaláltak az oroszok, és ezzel 2–1-re meg is nyerték a meccset, ezzel pedig a Honvédnak minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyei.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI DÖNTŐ, LJUBLJANA

D-CSOPORT, 3- FORDULÓ
BP. HONVÉD–LOKOMOTIV MOSZKVA (orosz) 1–2

BP. HONVÉD: Vajda – Bodrogi, Nemes, Király (Zahorán), Czeglédy – Hegedűs, Váczi (Gergényi), Soós – Tömösvári, Bíró B., Bíró Á. (Herjeczki)

A Honvéd gólszerzője: Soós (11-esből)

A CSOPORT ÖSSZES EREDMÉNYE

Bp. Honvéd–Dinamo Zagreb (horvát) 1–1
Bp. Honvéd – Bröndby (dán) 0–0
Bröndby (dán)–Lokomotiv Moszkva 2–1
Dinamo Zagreb (horvát) – HJK Helsinki (finn) 3–0
Bröndby–HJK Helsinki 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik