NB I: újabb magyar játékvezető lesz FIFA-kerettag 2016-tól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 08:51
Karakó Ferenc is tagja lesz 2016-tól a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői keretének.

„Karakó Ferenc 2016. január elsejétől az NB I-es profi keret tagja lesz, mi több, nemzetközi minősítéssel, a FIFA-keret tagjaként kezdheti az új esztendőt. Gratulálunk neki” – jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezetői évzáró gálán Kurmai Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnökségi tagja.Kurmai Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnökségi tagja.

Karakó hét esztendeje tette le az alapfokú vizsgát, és azóta dinamikusan halad előre. NB II-esként lehetősége nyílt hét élvonalbeli meccs levezetésére, eközben elvégezte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) feltörekvő tehetségeknek kiírt CORE-programját Svájcban – írja a szon.hu.

„Nagyon jólesik az elismerés. Köszönöm mindazoknak, akik elindítottak az úton, akiknek az alapokat köszönhetem, akik segítettek, támogattak közben. Most a legmagasabb szinten folytathatom, vagyis beteljesült az álmom. Ez egyúttal kötelez is, maximalistaként igyekszem a jövőben is megfelelni a kihívásoknak” – mondta Karakó, aki tavasszal a Győr–Kecskemét mérkőzésen debütált az első osztályban, azóta az MTK–Kecskemét, a Bp. Honvéd–Videoton, a Békéscsaba–MTK, a Vasas–Diósgyőr, a Paks–Puskás Akadémia és a Puskás Akadémia–Bp. Honvéd találkozókat vezette az elitben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik