NB I: Többet tettünk a győzelem érdekében – Pintér Attila

S. ZS., D. S.S. ZS., D. S.
Vágólapra másolva!
2021.09.12. 10:49
null
A sárga mezes kövesdiek az utolsó pillanatokban harcolták ki az egy pontot maguknak (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának szombati meccsei után a Budapest Honvéd–Ferencvárosi TC (0–1) találkozó mestermérlegével már jelentkeztünk, most lássuk a többi szakember mérkőzés utáni értékelését is!

 

KÉNYSZERŰ CSERÉK OKOZTÁK A PAKSI VISSZAESÉST

Paks–MTK Budapest 3–2

– Furcsa összecsapás volt...     
– Valóban, tizenöt perc után elrendezhettük volna a mérkőzést – mondta Bognár György, a Paks vezetőedzője. – A hatvanadik percben még úgy tűnt, öt góllal is nyerhetünk, végül nagyon nyögvenyelős lett a vége. Győztünk, így nem lehetek elégedetlen, mégis van hiányérzetem.

– Mi okozta a visszaesést?     
– Két kényszerű csere. Medgyes Sinan rengeteget futott fel a bal oldalon, és amikor megsérült, más típusú játékos állt a helyére, a másik oldalon pedig vissza kellett vinni majdnem jobbhátvédnek Sajbán Mátét, aki addig rendre gólhelyzetbe került. De a sérülések miatt muszáj volt ezeket a változtatásokat meglépni.

– Akkor most csalódott?     
– Azt azért nem mondanám, de tény, hogy amíg Balogh Balázs és fiam, Bognár István összjátéka működött, veszélyesek voltunk, de el kell ismerni, hogy Bojan Miovszki beállása után veszélyessé vált az MTK játéka, az ő kiugrásait nem mindig tudtuk jól kezelni. Ezért amikor úgy éreztük három egynél, hogy már nem vagyunk képesek jó játékra, úgy voltunk vele, inkább nyerjük meg valahogy a mérkőzést.

 

– Hogyan látta az összecsapást?     
– Szerintem jó mentalitással, bátran futballoztunk, nem ijedtünk meg az erős ellenféltől – felelte Giovanni Costantino, az MTK vezetőedzője. – Nyilván nem jó háromgólos hátrányba kerülni, de az örömteli, hogy majdnem döntetlenre mentettük a mérkőzést.

– Ez kívülről is így látszott, de mintha két különböző MTK-t láttunk volna a pályán.     
– Az első félidőben a kapu előtt nem voltunk elég határozottak, a szünet után már sokkal több párharcot tudtunk megnyerni, megharcoltunk a labdákért, és Bojan Miovszki beállása is felfrissítette a támadójátékunkat. Annak is örülök, hogy erővel jól bírtuk a mérkőzés végét.

– Csakhogy kikaptak. Nem azért, mert kissé átszervezte a csapat védelmét?     
– Azért váltottunk, mert többet akartunk támadni, több helyzetet akartunk kidolgozni, mint az előző meccseken, és szerintem ezzel nem volt probléma. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre jobb a játékunk, sajnálom, hogy végül nem sikerült legalább egy pontot megmenteni.

 

IGAZSÁGTALAN LETT VOLNA A KÖVESDI VERESÉG

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2

– Ilyen mérkőzésről álmodott?
– Izgalomból kijutott jócskán – kezdte Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője. – Töretlen küzdőszellemünknek és harcos felfogásunknak köszönhetően sikerült pontot szerezni. Meggyőződéssel mondom, hogy többet tettünk a győzelem érdekében, és lehetőségeink is adódtak, hogy kiharcoljuk. A második fehérvári gól előtt szögletet kellett volna a javunkra ítélni, ez elmaradt.

– Mondhatjuk azt, hogy a kimaradt helyzetek majdnem sokba kerültek?
– A sors igazságtalansága lett volna, ha pont nélkül zárjuk a kilencven percet. Nagyon sok gólszerzési lehetőséget dolgoztunk ki, de ezek befejezése sok esetben nem sikerült. Pariban voltunk, egyetlen pillanatra sem adtuk fel, örülök, hogy helytálltunk.

– A második félidő elején a vendégek többet támadtak, lehetett attól tartani, hogy baj lesz?
– Nem igazán éreztem a veszélyt, de tény, hogy ellenfelünk átvette a kezdeményezést. Nem vagyunk a Barcelona, de a spanyoloknak is vannak olyan periódusaik, amikor nem ők diktálják a tempót. Egyébként jól szereztünk labdát, kontrolláltuk a mérkőzést, sok esetben ellenfelünk kapusa tisztázott.

 

 

– Minden oka megvan a bosszúságra!
– Izgalmas kilencven perc volt, kétség sem fér hozzá. Le a kalappal játékosaim előtt, hiszen roppant nehéz kéthetes időszak van mögöttük – reagált Szabics Imre, a Fehérvár vezetőedzője. – Természetesen nem örülök neki, hogy az utolsó pillanatokban kicsúszott a két pont a kezünkből, de azt mondtam az öltözőben a futballistáimnak, nyugodjanak meg, a folytatásban idegenben is nyerünk majd.

– Melyek voltak a mérkőzés fordulópontjai?
– Az első negyvenöt percben ellenfelünk jobban alkalmazkodott a körülményekhez. A szünet után átszerveztük a játékunkat, könnyebben építettük a támadásainkat, szép gólokat szereztünk, és megérdemelten fordítottuk meg az állást. Sajnos elegendő volt egy pillanatnyi kihagyás a végén...

– Meglepetést szerzett önnek a Mezőkövesd?
– Egyáltalán nem, ugyanis az utolsó előkészületi mérkőzésüket alaposan elemeztük és tanulmányoztuk. Ezúttal ugyanazok a játékrendszerek köszöntek vissza, amelyeket ott is alkalmazott Pintér Attila.

NB I, 2021–2022, 6. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 10., péntek
Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 5–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
3089
Szeptember 11., szombat
Budapest Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc
4046
Paks–MTK Budapest 3–2
Paks, Paksi FC StadionBerke Balázs1175
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Bognár Tamás800
Szeptember 12., vasárnap
17.30 Puskás Akadémia–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
Szeptember 13., hétfő
20.00: Újpest FC–Zalaegerszegi TE (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion
AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 9–5 +4 12
2. Paksi FC 6 3 1 2 17–13 +4 10
3. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–5 +5 9
4. Puskás Akadémia 4 3 1 7–8 –1 9
5. Mol Fehérvár 5 2 3 8–6 +2 9
6. Debreceni VSC 6 2 2 2 17–12 +5 8
7. Mezőkövesd 6 2 2 2 9–12 –3 8
8. MTK Budapest 6 2 1 3 8–9 –1 7
9. Budapest Honvéd 6 2 1 3 8–9 –1 7
10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 7–11 –4 4
11. Gyirmót FC Győr 6 3 3 3–10 –7 3
12. Újpest FC 5 2 3 6–9 –3 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik