H. Á./T. I. 2020.03.06 14:07 Frissítve: 2020.03.10 13:55

NB I: megvan, mikor pótolják a februárban elmaradt derbit

Döntött az MLSZ versenybizottsága az újpesti pálya alkalmatlansága miatt február 8-án elhalasztott Újpest–Ferencváros NB I-es mérkőzés új időpontjáról: a határozat értelmében a találkozót április 21-én, kedden, 20.05 perces kezdettel pótolják.

 

Zsótér és Leandro küzd a 2019 februári Újpest–FTC meccsen – ez volt a Szusza Ferenc Stadionban rendezett legutóbbi derbi (Fotó: Török Attila)

 

A versenybizottsági határozat arról nem szól, hogy hol lesz a februárról elhalasztott derbi, az általános várakozás azonban az, hogy már Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban lehet rendezni – addigra sikerül elvégezni a februárig elmaradt munkálatokat.

 
A Szusza Ferenc Stadion alkalmatlan az NB I-re, az FTC-t sem fogadhatja ott az Újpest
Elhalasztják az Újpest–Ferencváros derbit – hivatalos
Műfű nélkül nem megy?! Ez történt a Megyeri úti pályával
Budapesttől 170 kilométerre fogadják a kupában a Fehérvárt
Aláírtak – Budapesttől több mint 200 kilométerre lesznek „otthon” a lila-fehérek

Mint a február 1-jén lejátszott Újpest–Mol Fehérvár mérkőzés után kiderült, az új hibrid gyepszőnyeg technológiájához elengedhetetlenül fontos, a teljes pálya gyepének mintegy 1-2 százalékát jelentő műfűbeszövés nem készült el. Ezért, bár a pálya egyéb paraméterei (gyökérmélység, talajkifordulás) elérték, sőt, meghaladták a játékhoz alkalmas határértékeket – a gyep mégsem bírta el a meccsterhelést. A probléma technikai, technológiai hátteréről itt írtunk bővebben!

Az MLSZ ezt követően visszavonta a Megyeri úti pálya NB I-es mérkőzésrendezéshez szükséges engedélyeit, s a hatóságok idő szűkére hivatkozva nem járultak hozzá ahhoz, hogy másik helyszínen rendezzék meg az eredetileg február 8-ára kiírt derbit. A B opció az lehetett volna, hogy szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt mérkőzik meg a két rivális, ám ezt a csapatok nem szerették volna.

Az Újpest ezt követően kényszerült újabb albérletbe, de Budapesten és környékén egyetlen klubbal sem tudott megállapodni – vagy a pályaidő, vagy a szándék, vagy az anyagiak hiányoztak az egyezséghez, így előbb a Magyar Kupában Szegedre, majd az NB I-ben Zalaegerszegre kényszerültek Nebojsa Vignjevicsék. 

Az MLSZ versenybizottsági határozata azt is megerősítette, hogy a jövő hétvégi Újpest–Paks NB I-es találkozót a ZTE Arénában, Zalaegerszegen rendezik, március 14-én szombaton 17 órától. Legutóbb a Puskás Akadémiát is a Budapesttől több mint 200 kilométerre fekvő településen fogadta a lila-fehér együttes. Arra a meccsre 182 néző váltott jegyet a kialakult körülmények között…

A Nemzeti Sport Online információi szerint egyébként a munkálatok megkezdődtek Újpesten, így ha minden a terveknek megfelelően halad, a Budapest Honvéd elleni, április 4-ére kiírt fővárosi presztízsmérkőzést már valóban a Szusza Ferenc Stadionban rendezhetik meg.

A 2020. március 14-én (szombat) 14.30 órára kisorsolt Szolnok–Csákvár NB II-es bajnoki három órával később, 17.30-kor kezdődik. Módosult a helyszíne az ugyanerre a napra sorsolt Vác–Kazincbarcika mérkőzés helyszíne 14.30-as kezdés mellett a Balmazújvárosi Városi Stadion lesz.

2021.09.23 19:45:03

Labdarúgó NB I JUDI ÁDÁM

Az Arsenal korábbi tízese szerint a Ferencváros kiemelkedik a jelenlegi magyar mezőnyből – exkluzív interjú a vb-ezüstérmes védővel.

2021.09.23 14:51:25

Labdarúgó NB I P. K.

Az előző két idényben a Fehérvár és az Újpest elleni meccsek után alapozták meg a címvédést.

2021.09.22 18:35:14

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben, a címvédő nyerte a második fordulóból elhalasztott rangadót.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.