Kisvárda: Felipe jogi képviselője felvette a kapcsolatot a klubbal

Vágólapra másolva!
2019.07.09. 09:14
null
Felipe legutóbb a Maracanában pózolt a Várkerti Stadion helyett (Fotó: Facebook)
A brazil kapus, Felipe néhány nap múlva visszatérhet a labdarúgó NB I rajtjára készülő Kisvárdához, ha másért nem, azért, hogy megoldja a helyzetét – de az még mindig rejtély, hogy mi a helyzet.

 

Merre van Felipe?

A kérdés nem csak a kisvárdaiakat foglalkoztatja, hiszen a szombaton, Tőketerebesen játszott edzőmeccsen (1–1) a szlovák másodosztályú csapat vezetői is a brazil kapus holléte felől faggatták leginkább Miriuta Lászlót, a magyar élvonalbeli csapat vezetőedzőjét. A szakvezető csak úgy tudott felelni, hogy „nem tudom”, hiszen belecsöppent a helyzetbe, személyesen még nem is ismeri a 35 éves brazilt. Más kérdés, hogy amikor érkezésekor Révész Attila sportigazgatóval egyeztetett a keret összetételéről, a lapunk osztályzatai alapján az előző bajnokság legjobb kapusának választott Felipével is számolt.

Szóval, merre is van Felipe?

A pontos választ továbbra sem tudjuk, de azt igen, hogy mit csinált vasárnap magyar idő szerint este tíz óra és éjfél között. Rio de Janeiróban, a Maracanában volt, a kapus ugyanis a közösségi médiában bejelentkezett a Copa América döntőjének helyszínéről. Láthatóan jó karban van, a Perut 3–1-re legyőző honfitársai tiszteletére ő maga is olyan színű ruhákat viselt, amelyben hazája válogatottját szoktuk a pályán látni: sárgát, kéket és fehéret.

A kis divatbemutató után nézzük, milyen információknak vagyunk birtokában a kapus esetleges visszatérését illetően. Lapunk is érdeklődött Felipénél, hogy mik a tervei és mikorra tervezi a visszatérését. Szűkszavúan csak annyit válaszolt: „Igen, visszatérek, hogy megoldjam ezt a helyzetet. Hamarosan megtudom, hogy mikor indulok.”

Sokkal okosabbak ettől sem lettünk, hiszen nagyjából ezt írta a közösségi oldalára, illetve a róla szóló cikkek kommentjébe is, kiegészítve azzal, hogy Révész Attila sportigazgatóval nem jó a viszonya. Ez lenne az a helyzet, amelyet meg kellene oldani? Vagy netán a szerződése – legfontosabb – részletein szeretne finomítani? Bármi álljon is a háttérben, abban mindenki egyetértett Kisvárdán: nem volt elegáns Felipétől, hogy a nagyvilág elé tárta a közte és a sportigazgató között meglévő ellentéteket. Arról nem beszélve, mindent felülír az a tény, hogy hétfőn a felkészülésnek már a harmadik hete kezdődött meg Kisvárdán a kapus nélkül. Ezt minimum úgy hívják, hogy szerződésszegés.

Információink szerint a kapus jogi képviselője felvette a klubvezetőséggel a kapcsolatot, és arról írt, hogy Felipe a napokban megérkezik Kisvárdára, és szeretne bekapcsolódni az edzésmunkába. Révész Attila a múlt pénteken ezt nyilatkozta az esetleges visszatérés kapcsán: „...más kérdés, hogy milyen fogadtatásban részesülne a részünkről és erkölcsileg mennyire lenne aggályos a visszafogadása abban az esetben, ha esetleg mégis meggondolná magát.”

Mert ha vissza is térne Felipe, és megkapná a bizalmat Miriuta Lászlótól, mit gondolna a felkészülés első percétől rendelkezésre álló két vetélytársa, Mihai Minca és Zöldesi Illés. Előbbit már csaknem elengedték, ám Felipe távolmaradása miatt új szerződést kötöttek vele. A Zalaegerszegről visszatérő, az elmúlt két idényben alapemberként két csapattal (Kisvárda, ZTE FC) az élvonalba jutó, 21 éves Zöldesi Illés nyilván még a jövő embere, de ha harmadik számú kapus válna belőle, az neki sem esne túl jól.

A szurkolótábor vajon megbocsátana Felipének?

Az előző bajnokságban egyetlen bajnokit mulasztott el a korábban a BL-ben is megforduló kapus. A drukkerek rokonszenvét azonban nemcsak a pályán nyújtott teljesítményével vívta ki, hanem azzal is, ahogyan a szurkolókhoz viszonyul: ha közös fotóra kérték, vagy éppen aláírást kellett osztania, egyetlen esélyt sem szalasztott el, de azért más a marketing és más a profizmus.

Hamarosan kiderül, lesz-e még lehetősége, egyáltalán akarja-e még gyarapítani kisvárdai fotógyűjteményét…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik