VINCZE ANDRÁS
VINCZE ANDRÁS
2019.07.08 22:28 Frissítve: 2019.07.09 09:33

Dróthajlítás – Vincze András jegyzete

 

Harmadik hete zajlik a cirkusz, hogy mikor érkezik meg Kisvárdára a brazil kapus, Felipe – aki a Copa América-döntőről, a Maracanából üzent, jól érzi magát, és mindjárt jön –, illetve, mikor fut be Újpestre az elefántcsontparti támadó, Lacina Traoré, aki pedig valamelyik francia sajtóorgánum hasábjairól küldött legutóbb életjelet.

 
Felipe jogi képviselője felvette a kapcsolatot a Kisvárdával
Fordulat Felipe-ügyben, a kapus reagált Révész szavaira
Felipe nyilvánvalóan provokál minket – Révész Attila
Azt üzente, jön, de nincs itt – Vignjevics Traoréról 

A témaaszályos nyári napokon rovat- és újságszerkesztésileg kapóra jön az ilyen találgatósdi, ám elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt, illetve azon is, milyen elkeserítően megy mifelénk az ügykezelés. Mondjuk, a magam részéről túl sokat nem vacakoltam volna, mondván: ezzel a hozzáállással kell a fenének külföldről hozott labdarúgó, sőt a statisztika tükrében immár se ezt, se azt a játékost nem kívánom a magyar ifjak nyakára, mert ahogyan azt régen, a 43. sz. Építőknél mondogatták a rutinos rókák, ilyen kapust (45 kapott gól) és ilyen csatárt (három rúgott gól, mindhárom tizenegyesből), ha kell, drótból hajlítanak.

Amúgy, persze, megvan a magunk aprócska része is ebben az egész vircsaftban, hiszen a bajnokságot záró rangsorunkban éppen a kisvárdai háló elé állított Felipe lett az osztályzatátlag alapján az év kapusa, de talán a mentségünkre szól, a hozsannázás helyett arról értekeztünk, amennyi lövés zúdult a várdai kapura, azzal együtt nőtt az esélye annak, hogy éppen a brazilt találják el a legtöbbször.

No, de ha más nem, akkor a légiósnak éppen a rangsorelsőség adhatott volna annyi muníciót, hogy (üzengetés helyett) a pontos érkezésével megtisztelje azokat, akik a teljesítményét tapssal, rajongással, osztályzattal s nem utolsósorban anyagiakkal is honorálták a bajnoki idény során – írhatnám, manapság már a magyar futballöltöző is olyan vendégség helyszíne, ahonnan nemhogy három hetet, három percet sem illik késni.

Persze, senki se lepődjön meg, ha a felkészülés hajrájára mindkét külföldi játékos befut, s azon se csodálkozzunk majd, ha az első forduló várható összeállításában a kisvárdai tizenegy így kezdődik: Felipe, míg az újpesti hadrend így zárul: Traoré.

A helyzet a jelek szerint a következő: senki sem veszi a fáradságot ahhoz, hogy egyszer megpróbáljon drótból hajtogatni – régóta csak a duma megy róla, s nincs korszak, amelyben ezen a szakállas szövegen ne rötyögnének egy jót az öltözőkben.

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.