VINCZE ANDRÁS
VINCZE ANDRÁS
2019.07.08 22:28 Frissítve: 2019.07.09 09:33

Dróthajlítás – Vincze András jegyzete

 

Harmadik hete zajlik a cirkusz, hogy mikor érkezik meg Kisvárdára a brazil kapus, Felipe – aki a Copa América-döntőről, a Maracanából üzent, jól érzi magát, és mindjárt jön –, illetve, mikor fut be Újpestre az elefántcsontparti támadó, Lacina Traoré, aki pedig valamelyik francia sajtóorgánum hasábjairól küldött legutóbb életjelet.

 
Felipe jogi képviselője felvette a kapcsolatot a Kisvárdával
Fordulat Felipe-ügyben, a kapus reagált Révész szavaira
Felipe nyilvánvalóan provokál minket – Révész Attila
Azt üzente, jön, de nincs itt – Vignjevics Traoréról 

A témaaszályos nyári napokon rovat- és újságszerkesztésileg kapóra jön az ilyen találgatósdi, ám elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt, illetve azon is, milyen elkeserítően megy mifelénk az ügykezelés. Mondjuk, a magam részéről túl sokat nem vacakoltam volna, mondván: ezzel a hozzáállással kell a fenének külföldről hozott labdarúgó, sőt a statisztika tükrében immár se ezt, se azt a játékost nem kívánom a magyar ifjak nyakára, mert ahogyan azt régen, a 43. sz. Építőknél mondogatták a rutinos rókák, ilyen kapust (45 kapott gól) és ilyen csatárt (három rúgott gól, mindhárom tizenegyesből), ha kell, drótból hajlítanak.

Amúgy, persze, megvan a magunk aprócska része is ebben az egész vircsaftban, hiszen a bajnokságot záró rangsorunkban éppen a kisvárdai háló elé állított Felipe lett az osztályzatátlag alapján az év kapusa, de talán a mentségünkre szól, a hozsannázás helyett arról értekeztünk, amennyi lövés zúdult a várdai kapura, azzal együtt nőtt az esélye annak, hogy éppen a brazilt találják el a legtöbbször.

No, de ha más nem, akkor a légiósnak éppen a rangsorelsőség adhatott volna annyi muníciót, hogy (üzengetés helyett) a pontos érkezésével megtisztelje azokat, akik a teljesítményét tapssal, rajongással, osztályzattal s nem utolsósorban anyagiakkal is honorálták a bajnoki idény során – írhatnám, manapság már a magyar futballöltöző is olyan vendégség helyszíne, ahonnan nemhogy három hetet, három percet sem illik késni.

Persze, senki se lepődjön meg, ha a felkészülés hajrájára mindkét külföldi játékos befut, s azon se csodálkozzunk majd, ha az első forduló várható összeállításában a kisvárdai tizenegy így kezdődik: Felipe, míg az újpesti hadrend így zárul: Traoré.

A helyzet a jelek szerint a következő: senki sem veszi a fáradságot ahhoz, hogy egyszer megpróbáljon drótból hajtogatni – régóta csak a duma megy róla, s nincs korszak, amelyben ezen a szakállas szövegen ne rötyögnének egy jót az öltözőkben.

2020.06.01 17:12:20

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A majd' hét év után búcsúzó tréner exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak: elképzelhetetlennek tartja az NB II-es Újpestet.

2020.05.31 11:32:44

Labdarúgó NB I B. J.

Egy-egy góllal egy-egy pont, sem a felcsúti csapat, sem a címvédő nem lett a forduló nagy nyertese.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.