Kegyetlen kedd – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.09.06. 23:51

Ha kedd, akkor edzőváltás – egy régi film­cím átírása, ahogy mondani szokás, szinte adja magát. Szeptember 6-án Angyalföldön Kuttor Attila, Mezőkövesden Supka Attila munkáját köszönték meg (már ha megköszönték, de ezt szokás mondani – nem hallottuk, mégis feltételezzük: igen, megköszönték, mielőtt a távozó edző becsukta maga mögött az iroda ajtaját). Hét forduló telt el a bajnokságból, július legvégén rajtolt el az idény, az iskolában alig kezdődött el a tanév, ám néhány edzőnek kicsengettek – máris itt a vakáció… És nem a két magyar szakember a futballősz első két „áldozata”, hiszen Debrecenben már nem Joao Janeiro az edző. Hét forduló, három váltás, ez idő alatt a másodosztályban öt edzőcserénél tartunk, nyolc szakember vesztette el tehát a munkáját hetek alatt.

Hogy sok ez vagy kevés, nehéz megítélni, mert mindegyik eset más. A Lokinál új vezetőség vette át az irányítást, és a kapkodósan átalakított keretnek ideje sem volt összeállni, igaz, amikor a portugál szakember kijelentette, sok, a nyakára hozott légiós alkalmatlan az NB I-es futballra, borítékolható volt a szakítás. A Mezőkövesdet az Angyalföldről most elküldött Kuttor Attila is jól ismeri; kívülről úgy lehetett látni, a téli keretátalakítás megbontotta a korábbi egységet, a döcögős tavasz után a ZTE elleni 0–5 egy hosszabb folyamat fájdalmas befejezése volt a borsodiaknál.

Alighanem Supka Attila is érezte, muszáj lépnie a klubvezetőségnek. Speciális helyzetben van a Vasas, amelynek a nevek alapján az erősebbek közé sorolható a játékoskerete, hét mérkőzésen mégsem tudott nyerni. Ami különösen bosszantó lehetett, a piros-kékek sok pontot vesztettek el úgy, hogy a mérkőzésen előnybe kerültek, csak a másik újonc, a Kecskemét, valamint a bajnok FTC ellen nem tudtak vezetést szerezni. Hogy aztán ez mennyire az edző felelőssége, az más kérdés, de lehetett érezni, hogy nem tökéletes a bizalom a klubvezetőség részéről a szakmai stáb iránt. Mondhatni, idő kérdése volt a bejelentés.

Hogy aztán melyik klub döntött jól, az a jövő zenéje, de az edzők kedvenc napja mostantól a szerda – ha mehetnek dolgozni, az azt jelenti, túlélték a kegyetlen keddet.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik