Honvéd: a kiszemelt olasz edzőnek svéd ajánlata is van

Vágólapra másolva!
2014.06.08. 07:40
A Sky-nak nyilatkozó Giuseppe Galderisi elismerte, hogy svéd ajánlata mellett a Bp. Honvéd labdarúgócsapata is megkereste őt. Az 51 éves szakembert már múlt csütörtökön szerették volna hivatalosan is bemutatni Kispesten, bár a klub nem nevesítette őt, és konkretizálta a sajtótájékoztató témáját, amit végül indoklás nélkül lemondták.

A Juventus, a Milan, és a Lazio korábbi tízszeres válogatott labdarúgója, tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon szereplő keretnek is, viszont edzői pályafutását koránt sem ilyen veretes klubok jellemezték eddig. Kispesten él az olasz vonal, Galderisi – Aldo Dolcetti, Massimo Morales és Marco Rossi után – a Honvéd történelmének negyedik olasz vezetőedzője lehetne.

Amint arról korábban már beszámoltunk: Galderisi több napot töltött el Kispesten, ahol megnézte a csapat edzéseit, és egyeztetett Simon Miklós megbízott vezetőedzővel.

A Honvédnál több edző neve is felmerült jelöltként, olasz forrásokra hivatkozva tegnap már megírtuk, hogy Francesco Moriero az olasz harmadosztályban folytathatja, míg a rutinos, nemzetközi elitben is jegyzett Giovanni Trapattoni két nap gondolkodási időt kért. Ez speciel régen lejárt, de az csak tegnap derült ki, hogy már nincs képben. Arról viszont jött, hogy kapitányjelölt Dél-Afrikában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik