FTC: vb-3. német válogatott játékost ajánlottak – tárgyalnak

Vágólapra másolva!
2021.09.17. 06:55
null
Marko Marin (21) 2008 és 2010 között 16 alkalommal lépett pályára a német válogatottban (Fotó: Getty Images)
A Nemzeti Sport értesülései szerint akár Magyarországon is kiköthet a 32 éves, 16-szoros német válogatott középpályás, a tavasszal még Szaúd-Arábiában szereplő Marko Marin.

 

You can read the story in English here!

A Nemzeti Sport értesülései szerint az elmúlt hetekben menedzserek több magyar klubnak is beajánlották Marko Marint, aki legutóbb az al-Ahli Szaudi FC kölcsönjátékosaként az ugyancsak szaúdi al-Raednél szerepelt.

A középpályás tavaly januárban a Crvena zvezdától került 2.25 millió euróért az al-Ahlihoz, ám sajtóhírek szerint a szaúdi klub jelentős összeggel tartozik neki, ezért távozott, így nyár óta szabadon igazolható és csapatot keres. Úgy tudjuk, többek között a Ferencvárosnak is ajánlották a szerződtetését, s még tartanak az egyeztetések a magyar klub és Marko Marin képviselői között.

A Ferencváros csütörtökön úgy szenvedett 2–1-es vereséget az Európa-ligában a német Leverkusentől, hogy eltiltás, illetve sérülések miatt a mezőnyjátékosok közül csak öten ültek a kispadján. Ez is indokolttá teheti a keret bővítését, még úgy is, hogy az Európa-liga csoportkörére már nem lehet új játékost nevezni. A pénteken bejelentett Muhamed Besic érkezésével a védekező középpályások sorában már nőtt is a variációs lehetőségek száma, Marin pedig a támadósorban bővíthetné a repertoárt.

A régi Jugoszláviában született Marin Németországban lett profi labdarúgó, a Werder Bremenben 116 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett és 35 gólpasszt adott. 2012-ben a Chelsea szerződtette (16 tétmeccsen 1 gól és 1 gólpassz volt a mérlege a londoniaknál), majd többször kölcsönadták, szerepelt a Sevillában (30, 2, 7) és a Fiorentinában (4, 2, 0) is. A német válogatottban 2008 és 2010 között 16 alkalommal lépett pályára, egy gólt szerzett, két gólpasszt adott, az egyik gólpasszt éppen Magyarország ellen jegyezte a 2010-ben, Budapesten 3–0-ra megnyert felkészülési meccsen. Két találkozón, az ausztrálok és a szerbek ellen játszott a 2010-es világbajnokságon is, melyen a németek bronzérmet szereztek.

Kerestük a hírrel kapcsolatban a Ferencvárost, s azt a választ kaptuk, pletykákkal nem foglalkozik az FTC, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén tesz közzé végleges információkat.

NYÁRIJÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Zseljko Gavrics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Stjepan Loncar (bosnyák, HNK Rijeka – Horvátország), Ryan Mmaee (belga-marokkói, AEL Limassol – Ciprus), Kristoffer Zachariassen (norvég, Rosenborg BK – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: Csontos Dominik (Soroksár), Ammar Ramadan (szír, Soroksár), Szánthó Regő (ZTE FC), Szécsi Gergő (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Szücs Adrián
Kiszemeltek: Marko Marin (szerb-német, szabadon igazolható, legutóbb al-Ahli, kölcsönben al-Read – Szaúd-Arábia)
Távozók:
Derekas Zoltán (soroksári kölcsön után Mezőkövesd), Gróf Dávid (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ihor Haratin (ukrán, Legia Warszawa – Lengyelország), Marcel Heister (horvát-német, Mol Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként), Isael (Isael da Silva Barbosa, brazil, Umm Szalal – Katar, szabadon igazolhatóként), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, Wisla Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Takács Zsombor (soroksári kölcsön után BVSC-Zugló)
Kölcsönbe távozók: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország), Csonka András (budafoki kölcsön után Gyirmót FC Győr), Gera Dániel (Puskás Akadémia FC), Hajdú Roland (Dorog), Iyinbor Patrick (Vasas), Nagy Olivér (Soroksár), Orosz Marcell (Soroksár), Redzic Damir (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik