FTC: lengyel klub érdeklődik a középpályás iránt – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 09:59
null
Sztefan Szpirovszki az ősszel alapembernek számított a Fradiban (Fotó: Micheller Szilvia)
Macedón médiaértesülés szerint a lengyel élvonalbeli Lech Poznan szerződtetné Sztefan Szpirovszkit, az NB I-es Ferencváros macedón labdarúgóját.

 

A macedón sportmedia.mk lengyel forrásra hivatkozva azt írta, Szpirovszki iránt az Ekstraklasában harmadik helyen álló, hétszeres bajnok Lech Poznan érdeklődik.

A 28 esztendős válogatott középpályás 2017 nyarán érkezett a budapesti zöld-fehérekhez. Szpirovszki az ősszel alapembernek számított, 18 tétmérkőzésen összesen három gólt szerzett. A macedón futballista novemberben megsérült a nemzeti csapatában, így a Ferencváros november végi és decemberi mérkőzésein nem léphetett pályára.

Szpirovszki ugyan elutazott a Fradi beleki edzőtáborába, ám a hat törökországi felkészülési mérkőzés egyikén sem játszott.

A Nemzeti Sport Online klubhoz közeli forrásból megtudta, a Lech a téli átigazolási időszakban még szeretne egy középpályást igazolni, és Szpirovszki valóban szerepel a kiszemeltjei között.

A Ferencvárosnál várhatóan nem lesz stabil kezdő a macedón játékos, azok után, hogy a télen érkezett a középpályára az ukrán Ihor Haratin.

Szpirovszki ferencvárosi szerződése 2020 nyaráig érvényes, a Transfermarkt 800 ezer euróra teszi a piaci értékét.

A Ferencváros az átigazolási sajtóhíreket nem kommentálja, de egyelőre nincs is mit kommentálni, hiszen arról még nincs szó, hogy a Lech ajánlatot tett volna.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Lasa Dvali
(grúz, Pogon Szczecin – Lengyelország), Ihor Haratin (ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Tokmac Chol Nguen (norvég, Strömsgodset – Norvégia), Ammar Ramadan (szíriai, Juventus – Olaszország), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország, szabadon igazolhatóként), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolhatóként, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ziga Lipuscek (szlovén, ND Gorica – Szlovénia)
Távozók: Kjartan Finnbogason (izlandi, Vejle BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Matías Ezequiel Rodríguez (argentin, Universidad Católica – Ecuador), Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, Haladás)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Julian Koch (német), Sztefan Szpirovszki (macedón, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország)

A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
január 8.
Edzőtábor:január 11-től Belek (Törökország)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 14.: FTC–FC Viitorul (román) 1–2 (Lanzafame)
Január 15.: FTC–Gaz Metan Medias (Medgyes; romániai) 0–0
Január 19.: FTC–FC Sion (svájci) 2–2 (Maceiras – öngól, Petrjak)
Január 20.: FTC–Korona Kielce (lengyel) 2–3 (Moutari, Varga R.)
Január 25.: FTC–CS Universitatea Craiova „B” (román) 1–1 (Böde)
Január 25.: FTC–CS Universitatea Craiova „A” (román) 1–1 (Petrjak)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik