FTC: Bönig volt csapattársainak szorít a BL-döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 09:59
Eredményes tavaszt tudhat maga mögött Philipp Bönig, a Ferencváros Bundesligában edződött német balhátvédje. A 33 éves labdarúgó fél évvel ezelőtti érkezése óta már nyert egy Ligakupát az FTC-vel, és reméli, ez a siker visszajuttatja a zöld-fehéreket az európai körforgásba. Élvezi, hogy meg kell harcolnia a kezdőcsapatba kerülésért, a BL-ben pedig nem lepte meg a német házidöntő. A májusi fináléban korábbi csapattársai győzelméért szorít majd.

„Ez a két csapat (a Bayern és a Dortmund – a szerk.) a Bundesliga legjobbja, úgy vélem, mindketten megérdemelték, hogy eljutottak idáig. Azért szurkolok, hogy a végén a Bayern örülhessen, főként azok után, ahogyan tavaly a Chelsea-vel szemben hazai pályán elbuktak” – kezdte a fradi.hu-nak adott nyilatkozatát az 1999 és 2001 között a Bayern München második csapatát 35 mérkőzésen erősítő Bönig. fradi.hu-nak adott nyilatkozatát az 1999 és 2001 között a Bayern München második csapatát 35 mérkőzésen erősítő Bönig.

„Philipp Lahmot és Bastian Schweinsteigert közelről is ismerem, korábban edzettem velük a Bayernnél. Kiváló játékosok, akik képesek győzelemre vezetni a bajorokat, igaz, rendkívül nehéz dolguk lesz, hiszen a Dortmund az idén is pazar formát mutat.”

Bönig fél éve érkezett a Ferencvároshoz, a beilleszkedéssel nem volt gondja, és a szurkolók hamar elfogadták. Áprilisban ott volt a Videoton ellen megnyert Ligakupa-döntőben, és hiszi, a bajnokság hátralévő négy fordulójában is lehet még keresnivalója a csapatnak.

„A Videoton elleni Ligakupa-siker azért is fontos, mert jeleztük: vissza akarjuk juttatni a Fradit az európai körfogásba. A bajnokság elmúlt mérkőzésein sajnos elveszítettünk néhány fontos pontot, ami miatt rendkívül csalódottak voltunk, de képesnek érzem a csapatot arra, hogy mindegyik hátralévő találkozóját megnyerje” – bizakodott a német, aki jövőjét illetően nem kételkedik a zöld-fehér folytatásban. – Természetesen a következő szezonban is maradok a Ferencvárosnál. A hangulat remek az öltözőben, nagyon megszerettem a srácokat, és legalább ennyire fontos, hogy erős együttesünk van. Ráadásul azt látom, hogy mindenki éhes a sikerre, hiszünk egymásban, és Ricardo Moniz személyében kiváló edző fog össze minket, így bizakodóan tekintek a jövőbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik