FTC: a Zvezda csatára kevesebb pénzért is játszana a Fradiban – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.27. 13:01
null
Botka Endre és Alekszandar Pesics a Crvena zvezda–FTC Európa-liga-mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
A szerb Sportklub értesülései szerint egyre biztosabbnak tűnik, hogy a szerb bajnok és kupagyőztes Crvena zvezda 31 éves csatára, Alekszandar Pesics a Ferencvárosi TC-nél folytatja a pályafutását, a lap szerint ugyanis a labdarúgó kevesebb pénzért is játszana a magyar bajnoknál, mint amennyit most a belgrádiaknál keres.

 

A Sportklub arról ír, hogy a Zvezdánál 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező, a Transfermarkt által 2.8 millió euróra taksált Pesics régóta az FTC kiszemeltje.

A pályafutását a Radnicski Nisnél kezdő csatár megfordult Görögországban (OFI Kréta), Moldovában (FC Sheriff Tiraspol), Franciaországban (Toulouse), Olaszországban (Atalanta), Szaúd-Arábiában (Al-Ittihad), Dél-Koreában (FC Szöul), Izraelben (Maccabi Tel-Aviv) és Törökországban (Karagümrük) is, de közben többször hazatért és Szerbiában volt a Jagodina, valamint két ízben a Crvena zvezda játékosa is.

Pesics ebben az idényben három Bajnokok Ligája-selejtezőn két gólt és egy gólpasszt, hat Európa-liga-találkozón egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett (az FTC elleni csoportmeccsen a belgrádiak 4–1-es győzelme alkalmával a második gólt készítette elő), míg a szerb élvonalban 24 mérkőzésen 10-szer volt eredményes öt előkészítés mellett, múlt héten pedig az ő duplájával fordított a Zvezda a Csukaricski elleni Szerb Kupa-döntőn, melyet meg is nyert a csapat.

A Sportklub arról ír, hogy Pesics ferencvárosi ajánlata továbbra is terítéken van, a magyar együttes pedig kész megfelelő kompenzációt fizetni a Zvezdának, amely egyébként nemrég már megerősítette a támadószekcióját a Slavia Prahától szerződtetett Peter Olayinkával.

A lap megjegyzi, Pesics jövője múlhat a Crvena zvezda irányítását nyáron átvevő izraeli vezetőedző, Barak Bahar véleményén is, aki a 2020–2021-es idényben a Maccabi Tel-Avivnál együtt dolgozott a szerb csatárral.

Az FTC egyébként negyedszer szerződtetheti nemzetközi kupaellenfeleinek játékosait, hiszen korábban a norvég Moldétól az amerikai Henry Wingót, az azeri Quarabagtól Ovusu Kwabenát, a szlovák Slovan Bratislavától pedig Myenty Abenát szerezte meg – a belgrádiak is a zöld-fehérek csoportellenfelei voltak, tavaly az Európa-ligában.

VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda), Carlos Strandberg (svéd-mozambiki, Asz-Szajlija SC – Katar)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Baráth Péter (Debreceni VSC), Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése). Kölcsön után végleg távozhatnak: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Iyinbor Patrick (Vasas), Varga Ádám (KTE),Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik