FTC: a Celtic Ryan Mmaee-val erősítene a BL-re – sajtóhír

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 15:13
null
Skót sajtóértesülések szerint a Celtic Mmaee-val erősítené meg csatársorát (Fotó: Tumbász Hédi)
A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premiership) szereplő Celtic a Ferencváros csatárát, Ryan Mmaee-t szemelte ki – írja a Daily Record.


A skót lap szerint a Celtic már hónapok óta figyeli a Ferencváros támadóját, aki remek formában futballozott a 2021–2022-es kiírásban – 37 tétmérkőzésen összesen 19 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki.

Az NB I-ben 21 találkozón 13 gól a mérlege, amivel az FTC házi gólkirálya lett. Mmaee a BL-selejtezőben négyszer, az Európa-liga csoportkörében és a Magyar Kupában egyszer volt eredményes.

A Celticnél közvetlen közelről is láthatták Ryan Mmaee-t játszani, hiszen az Európa-liga csoportkörében kétszer is pályára lépett a glasgow-i csapat ellen. A bajnoki cím után a Celtic újra a Bajnokok Ligájában indulhat. A skót lap arról írt, hogy a bajnokcsapatnak égetően szükség lenne egy csatárra.

Az afrikai támadó tavaly nyáron szerződött a Ferencvároshoz. Nem úgy alakult számára a tavaszi szezon, ahogy remélte – a 24 éves futballista az Afrika-kupa előtt egy edzésen bokasérülést szenvedett. A marokkói válogatott és az FTC orvosi stábja több kezeléssel próbálkozott, hogy ne kerüljön sor operációra, ám ezek nem vezettek eredményre, a műtét után pedig már nem léphetett pályára az idényben.

Az FTC csütörtökön (ma) a holland védővel, Mats Knoesterttel erősítette meg a keretét.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mats Knoester
(holland, Heracles Almelo – Hollandia), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérhetnek: Csonka András (Budafok), Csontos Dominik (Soroksár), Gera Dániel (Puskás AFC),Iyinbor Patrick(Vasas),Katona Bálint (KTE),Katona Máté (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (KF Laci – Albánia),
Távozók:
Miha Blazic
(szlovén, lejár a szerződése, Angers – Franciaország?), Lasa Dvali (grúz, lejár a szerződése), Róbert Mak (szlovák, lejár a szerződése), Marko Marin (német, visszavonul)
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Roko Baturina
(horvát), Somália (brazil)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik