DVTK: 41-szeres válogatott labdarúgó a második téli igazolás

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 14:59
null
Arthur Pikk a DVTK második téli igazolása (Fotó: dvtk.eu)
„Hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkező” balhátvédet igazolt a DVTK: 41-szeres észt válogatott, a BL- és az El-selejtezőjében 19 mérkőzésen lépett pályára – mutatta be új játékosát, Artur Pikket a miskolci klub.

 

A 27 esztendős középpályás Tartuban született, és szülővárosában lett élvonalbeli labdarúgó, igaz a Levadia Tallin kölcsönjátékosaként. Amikor visszatért anyaklubjába, bajnoki címeket és kupákat nyert. Ezt követően a BATE Boriszov szerezte meg a játékjogát, Fehéroroszországban Szuperkupa-győzelemmel nyitott, majd újabb két bajnoki címet is bezsebelt.

Pályafutása következő állomása Rózsahegy, majd egy év múlva a lengyel élvonalbeli Legnica, ősszel pedig Finnországban, a KuPS-ban szerepelt, ahol klubjával az El-selejtező 3. köréig ment. Összességében a Bajnokok Ligája selejtezőjében 10., az Európa-liga selejtezőjében 9 mérkőzést játszott.

„Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek – mondta Artur Pikk a dvtk.eu-nak. – Mától minden gondolatom akörül jár, hogy a csapat benn maradjon az élvonalban. A magyar bajnokságot még nem ismerem, csak a magyar válogatott ellen léptem eddig pályára kétszer, de igyekszem a legjobb tudásom szerint a csapat hasznára lenni.”

Pikk előtt nem sokkal a horvát kapus, Marko Malenica érkezését jelentette be a miskolci csapat.

A DVTK decemberben menesztette Feczkó Tamás vezetőedzőt, akinek helyét Geri Gergely vette át. A miskolci együttes az utolsó helyen telel az NB I-ben, öt ponttal kevesebbet szerzett, mint a 11. helyen álló újonc Budafoki MTE. A diósgyőriek november kezdete óta nyolc bajnoki találkozójukból hetet elveszítettek, csak az Újpest ellen szereztek három pontot, amikor a lila-fehérek nem álltak ki a koronavírus miatt.

A Diósgyőr már december 28-án megkezdte a felkészülést.

DIÓSGYŐR
Felkészülés kezdete:
december 28.
Felkészülési mérkőzések
2021. január 9.: Diósgyőri VTK– Debreceni VSC (pontos helyszín és időpont később)
2021. január 16.: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC (pontos helyszín és időpont később)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik