A Zalaegerszeg gálázott a DVSC ellen

Vágólapra másolva!
2010.03.27. 19:43
null
A debreceniek nem sok sót ettek meg a mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Magabiztos győzelmet aratott a ZTE a bajnok DVSC ellen a Soproni Liga 20. fordulójának szombati mérkőzésén. Csank János együttese már a félidőben 2–0-ra vezetett, s végül 4–1-re nyert. Zalaegerszegi oldalon Marián Sluká, Darko Pavicsevics, Illés Gyula és Szalai Tamás volt eredményes, míg Herczeg András együtteséből csak Adamo Coulibaly.

A forduló rangadóját Zalaegerszegen rendezték, ahol az ötödik helyen álló ZTE a bajnoki címvédő DVSC-TEVA-t fogadta. Az első percekben jobbára a mezőnyben pattogott a labda, nagy helyzet nem alakult ki.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a Soproni Liga 2009–2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 12. percben aztán egy nagy védelmi hibát használt ki Marián Sluká. A szlovák középpályás teljesen egyedül emelkedett Illés Gyula bal oldali beadására, és a léc alá fejelte a labdát. 1–0. Alig telt el néhány perc, amikor Feczesin Róbert egyenlíthetett volna, de lövését nagy bravúrral védte Vlaszák Géza.

A hazaiak nem vettek vissza a tempóból a vezető találat után, előbb Magasföldi József, majd Djordje Kamber lövése jelentett veszélyt, de az újabb gól elmaradt. Egészen a 33. percig…

Sluká volt ismét az egyik főszereplő, hajszálpontos beadására középen remekül érkezett Darko Pavicsevics, és a bal alsó sarokba bólintott. 2–0

A szünetig a hazai oldalon még Pavicsevics, míg a debreceniektől Feczesin próbálkozott, de nem sok eredménnyel, így maradt a kétgólos hazai vezetés.

A második játékrész első nagy helyzetéből rögtön gól is született. Az 57. percben Illés robogott el a bal oldalon, és mivel nem támadták, betört a tizenhatoson belülre, és 14 méterről, nagy erővel a rövid felső sarokba bombázott. 3–0. Hatalmas gól volt, amelynek köszönhetően a ZTE már három góllal vezetett a bajnokcsapat ellen.

A következő lehetőségre a 68. percig kellett várni, akkor azonban szépített a Debrecen. Adamo Coulibaly kapott remek labdát, áthámozta magát a védőkön, és a kimozduló Vlaszák mellett a jobb alsó sarokba gurított. 3–1. A gól után folyamatosan a debrecenieknél volt a labda, de Herczeg András csapata nem talált újabb fogást a zalaiakon.

A 82. percben aztán végleg eldőlt a meccs, amikor is Balázs Zsolt lerázta Varga Józsefet a tizenhatoson belül, és a középen érkező Szalai Tamás elé tálalt, aki 13 méterről, kapásból lőtt, és bár Vukasin Polekszics beleért még a labdába, az a bal alsó sarokban kötött ki. 4–1

Csank János csapata pontos és eredményes játékkal megérdemelten győzte le a Debrecent, és már negyedik a bajnokságban.

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik