Zsóri villanása kevés volt, Dajka László vereséggel debütált a Budafok kispadján

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 13:54
Dajka László (balra) vereséggel debütált a Budafok kispadján (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)
Bár negyedórával a vége előtt még a Budafoké volt az előny, a lefújás után a csákváriak ünnepelhettek az NB II 22. fordulójában. Zsóri akrobatikus találatára Simon és Nagy válaszolt, utóbbi a 90. percig várt találatával a 2–1-es csákvári győzelemmel záruló meccsen.

 

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ
BUDAFOKI MTE–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–2 (0–0)
Budapest, Promontor utca, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szécsényi István, Punyi Gyula)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Lorentz, Horgosi, Fótyik – Szerető, Németh M. (Nándori B., 62.), Soltész I., Oláh B. (Nagy G., 73.), Horváth O. (Bíró, 73.) – Vasvári (Kovács D., 83.), Zsóri (Elek B., 62.). Vezetőedző: Dajka László
CSÁKVÁR: Zelizi – Szalai P., Babós L., Karacs, Murka – Farkas A. (Dusinszki, 77.), Mészáros D. (Nagy Z., 69.), Ominger (Jablonszki, 69.) – Szakály D. (Fejős, 58.), Gazdag V. – Simon A. Vezetőedző: Tóth Balázs
Gólszerző: Zsóri (49.), ill. Simon A. (79.), Nagy Z. (90.)
MESTERMÉRLEG
Dajka László: – Az első félidőben tompán, görcsösen futballoztunk, pedig nem akartuk átadni a területet, emellett hiányoztak a labdaszerzés utáni dinamikus kontrák. Pozitívum, hogy a szünet után éppen ilyen akcióból szereztünk gólt, s utána volt egy-két lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a meccset. Éreztem, hogy ha a rutinos játékosokból álló Csákvár egyenlít, akkor nehéz dolgunk lesz a hajrában, sajnos ez be is igazolódott. Nem adjuk fel, mindent megteszünk a továbbiakban a bennmaradásért!
Tóth Balázs: –  Hét bajnoki után nagyon kellett a siker, mivel az elmúlt hetekben folyamatosan vezettünk a meccseken, mégsem tudtunk nyerni. A pálya talaja ellenére dominálni akartunk, ez részben sikerült is, de nem volt könnyű feltörni az ellenfél védelmét. A szünet után olyan gólt kaptunk, amire felkészültünk, azonban utána rendszert váltottunk, s két fiatalunk, Dusinszki és Jablonszkij jól szállt be, a hajrában pedig megfordítottuk az eredményt. Úgy érzem, többet tettünk a győzelem érdekében a Budafoknál. Ezt a sikert, „Csárlinak”, vagyis Dornyi Károlynak ajánljuk, aki hosszú ideig főszurkolónk volt, de ma már nem lehet közöttünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Gyors iramban, mégis helyzet nélkül kezdődött a Budafok és a Csákvár összecsapása az NB II 22. fordulójában. A hazaiak szempontjából nemcsak a kiesés elleni küzdelem szempontjából volt fontos a meccs, hanem az új vezetőedző debütálása miatt is, ez volt Dajka László első mérkőzése a fővárosiak kispadján 2015 óta. A Csákvárnak sem jöttek volna rosszul a pontok, hiszen ebben a naptári évben még nem volt győzelem a meccsnaptárban, és csak néhány ponttal álltak a Budafok fölött a tabellán.

Németh Márió (jobbra) sem tudott segíteni a hazaiakon (Fotó: Török Attila)

A második játékrészig kellett várni az izgalmakra, Zsóri Dániel klasszis találata megadta az alaphangulatot a hátralévő 45 percre. A Budafok nem állt vissza, további helyzeteket tudott kialakítani, eldönteni azonban nem sikerült neki a mérkőzést. A Csákvár ezt meg is bosszulta, Simon András remek fejesével tíz perccel a vége előtt már döntetlen volt az állás. A pálya szétszakadt az egyenlítő gól után, mindkét csapat a győzelemért focizott, emiatt pedig szinte megszűnt a középpálya.

Az utolsó pillanatokban érkezett aztán a csattanó, a csereként beálló Nagy Zoárd eldöntötte a meccset a 90. percben, a vendégtábor nagy örömére. A Budafok még próbálkozott az lefújásig, az egyenlítés azonban elmaradt, így a hármas sípszó után a nagyot küzdő Csákváré lett a három pont. Ezzel a sikerrel a vendégek megszerezték első győzelmüket 2024-ben, a Budafoknál pedig egyre nagyobb a baj, sőt, elég nehéz sorsolással néz szembe Dajka László együttese a közeljövőben. 1–2

A fehér mezben játszó csákváriak fontos győzelmet arattak a fővárosban (Fotó: Török Attila)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik