Véget ért a veszprémi kupamenetelés, a Kecskemét kétgólos győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 16:50
Megnehezítette a Kecskemét dolgát a harmadosztályú Veszprém (Fotó: Fülöp Ildikó/Veszprémi Napló)
Nagy küzdelemben, sok párharccal tarkított mérkőzésen a helyzeteit jól kihasználó Kecskeméti TE a második félidőben harcolta ki a továbbjutást a Mol Magyar Kupában: Szabó István együttese 2–0-s győzelmet aratott a harmadosztályú Practical VSC Veszprém ideiglenes, ajkai otthonában.

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
PRACTICAL VSC VESZPRÉM (NB III)–KECSKEMÉTI TE 0–2 (0–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 1500 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Ring Kevin)
VESZPRÉM: Kovács Martin – Krebsz, Kószás, Dobsa, Zachán – Kun (Horváth H., 77.) – Tömösvári (Major N., 43.), Volter, Baldauf, Molnár B. (Kovács Máté, 65.) – Bartusz. Vezetőedző: Pető Tamás
KECSKEMÉT: Kersák – Szabó A. (Iyinbor, 76.), Belényesi, Katona L. – Májer (Szűcs K. 90+1.), Vágó, Derekas (Zsótér, a szünetben), Leoni – Horváth K. (Banó-Szabó, 90+1.), Meszhi (Lukács D., 55.) – Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Zsótér (59.), Katona L. (90.)
MESTERMÉRLEG
Pető Tamás: – Megpróbáltuk játszani a saját futballunkat, ám amit a bajnokságban megengedhetünk, az itt nem fért bele. Volt kétgólnyi különbség a csapatok között, ez az igazság.
Szabó István: – Nagyon jól felkészített ellenféllel találkoztunk. A bajnoki szereplésünkre tekintettel jócskán változtatnom kellett csapatomon, ezért az első félidőben hiányzott a kreativitás, ám fordulás után a cseréknek is köszönhetően feljavultunk, és megérdemelten jutottunk tovább.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kilencvennégy nap után, a nyolchetes felkészülési időszakot követően újra tétmérkőzés várt a harmadosztály Északnyugati csoportjában második helyen telelő veszprémi együttesre, amely a két osztállyal magasabban szereplő, idén már öt élvonalbeli bajnokit teljesítő, azokon kilenc pontot gyűjtő dél-alföldiek ellen felszabadult játékra készült a vaskos meglepetésnek számító győzelem reményében.

A bakonyiak sikerkovács trénere, Pető Tamás a találkozó előtt hangsúlyozta, korábban többször sikerült már borítaniuk a papírformát, s ha csapata megfelelő hittel, valamint a rá jellemző szenvedéllyel száll harcba, akkor bármi lehetséges. A KTE vezetőedzője, Szabó István kiemelte, nagyon komolyan készültek a kupaszerdára, ha nehéz meccsen is, de szeretnék kiharcolni a legjobb nyolc közé kerülést.

A lila-fehérek az első félidőben többet birtokolták a labdát, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a sarat jól álló, szervezetten futballozó bakonyiakkal szemben – utóbbit remekül alátámasztja az a tény, hogy Kovács Martin kapusnak nem volt nagy védenivalója.

A második játékrészben a fordulatot Szabó István cseréi hozták meg, Zsótér Donát az 59. percben góllal, Lukács Dániel pedig két gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Zsótér találata egyébként nagyon jót tett a mérkőzésnek, hiszen a folytatásban mindkét csapat magasabb fokozatra kapcsolt: a veszprémi gárda próbálta menteni a menthetőt, míg a dél-alföldiek igyekeztek minél előbb bebiztosítani a továbbjutásukat. A 90. percben aztán utóbbit rögzíthettük, miután Lukács szögletéből Katona Levente fejes góllal pontot tett a nyitott kérdések végére.

A látottak alapján az esélyesebb, két osztállyal feljebb szereplő kecskemétiek megérdemelt győzelmet arattak, ugyanakkor a veszprémieket is dicséret illeti, mert Pető Tamás tanítványai a mezőnyben helyenként jól futballoztak, Kersák kapujához azonban nem találtak utat. 0–2

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik