NB I: Sajnálom, hogy a szurkolók már az első gól után a távozásomat követelték – Vignjevics

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 23:32
Nebojsa Vignjevics nem tud varázsolni (Fotó: Török Attila)
Az MTK–Újpest meccsel indult a labdarúgó NB I tavaszi szezonja, a nyitányon a kék-fehérek 3–0-ra megverték a lila-fehéreket. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az Újpest trénere, Nebojsa Vignejvics az MTK-nak gratulált először.

„Nem sokat tudok mondani a mai meccsről. Az első, semmiből kapott gól sokkolt minket, és bár folytattuk a játékunkat, próbálkoztunk, de nem voltunk elég jók ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Főleg a kapu előtt nem tudtunk elég direktek lenni. A második félidőben is próbálkoztunk, ám komolyabb változást nem értünk el. Már a felkészülés alatt is voltak dolgok, melyekkel nem voltam megelégedve, azonban a legkomolyabb probléma olyan kulcsjátékosok hiánya, mint Vincent Onovo, Tajti Mátyás vagy Kiss Tamás, és Matija Ljujics is csak a kispadon tudott ülni. Ez már a felkészülés során is gondot okozott.”

Felmerült, hogy az újpesti szurkolók már az első gól után a távozását követelték.

„Nem új keletű ez a dolog számomra, viszont sajnálom, hogy már az első gól után ez az üzenet érkezett a szurkolóktól. Valóban az én felelősségem, hiszen én állítom össze a kezdőcsapatot, de van, ami nem az én felelősségem, ugyanis van, aki nem akar bizonyos dolgokat megérteni. Az Újpest a szurkolói nélkül nem lenne az, ami, nagyon tisztelem őket, ám magamat is. Sajnálom, hogy nem tudtuk úgy elkezdeni a tavaszt, ahogy az őszt. A tavalyi utolsó hat-hét mérkőzésre megváltozott a hangulat, az ott történt események rányomták a csapatra a bélyeget. A Ferencváros elleni meccs óta változott meg a hangulat az öltözőben és a játék képe is, illetve az edzéseken is valami más lett. Próbálom ezt rendbe rakni, az én felelősségem edzőként, azonban vannak olyan akadályok, amiket egyszerűen nem tudok megugrani. Ezek nem mi vagyunk. Ott állok az oldalvonalnál, nézem a játékot, tudom, hogy változtatni kellene, de nem tudok olyat varázsolni, amivel kimászhatnánk ebből. Ennek ellenére hiszek abban, hogy megnyerhetjük a következő találkozókat.”

Az MTK vezetőedzője, Horváth Dávid szerint fiai minden dicséretet megérdemelnek.

„Viszonylag rövid felkészülés után megfelelő formába tudtuk hozni magunkat, mentálisan nagyon erősek voltak a srácok. Az első öt-tíz percet leszámítva ellenőrzés alatt tartottuk a mérkőzést. Hej Viktor góljával hatalmas mentális fölénybe kerültünk a rossz sorozatban lévő ellenféllel szemben, ezt ki tudtuk használni. Szervezettek voltunk, sok jó egyéni teljesítménnyel és a pontrúgásokban is erősek voltunk.”

NB I
18. FORDULÓ
MTK Budapest–Újpest FC 3–0 (Hej 20., Jurina 36., Kocsis G. 58.) 
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. V: Erdős

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik