NB I: megvan, ki veszi át Kruscsics helyét Kisvárdán

Vágólapra másolva!
2023.08.12. 23:04
null
Gerliczki Máté (Fotó: Földi Imre)
Mint arról korábban beszámoltunk, a labdarúgó NB I-ben érdekelt Kisvárda menesztette vezetőedzőjét, Milos Kruscsicsot. Az edzőváltás okairól, valamint a szerb tréner utódjáról Révész Attila, a piros-fehérek sportigazgatója beszélt a Kossuth Rádiónak.

 

„Nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Most úgy gondoljuk, hogy más személyiségnek kell a csapat mellett lennie. A klub elvárásait jobban elfogadó, nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező edzőre van szükségünk” – mondta Révész Attila, hangsúlyozva, hogy annak, aki az együtteshez jön, a meghatározott célokat figyelembe kell vennie.

A Kisvárda sportigazgatója elárulta, már korábban sem voltak biztosak abban, hogy Milos Kruscsiccsal kell folytatniuk az együttműködést, és a felkészülés alatt megbizonyosodtak arról, hogy nem fognak tudni tovább együttműködni.

„Ez a három mérkőzés pedig megmutatta, hogy más elvek mentén dolgozunk. Más az elvárás, és más, amit most látunk” – szögezte le Révész.

Kiemelte, hogy nem az eredményességgel voltak problémáik, hanem a középtávú célok megvalósításával.

„A Kisvárdának vannak értékei, komoly játékosai. Nem tizenkét ember vesz részt a munkában, hanem húsz, mindenki egyforma. Azok a játékosok, akik nem játszanak, ugyanolyan értékei a csapatnak és a klubnak, és nem szeretnénk senkit sem elveszíteni – folytatta, majd úgy fogalmazott, hogy ez a veszély most fenn áll. – Több korábbi meghatározó labdarúgónk nem azt az értéket képviseli most különböző okok miatt, mint korábban, és nem engedhetjük az értékromlást.”

Hangsúlyozta, hogy a Kisvárda a harcosságáról, a szenvedélyességéről volt ismert, ez pedig az elmúlt időszakban elveszett.

„Ezt az irányvonalat vissza kell hoznunk, ehhez más személyiségű vezetőedzőre van szükségünk.”

Révész Attila választása Gerliczki Mátéra, az NB III-as tartalékcsapat edzőjére esett. A sportvezető azt mondta róla, hogy tökéletesen ismeri a játékosokat, azokat is, akiket már el kellett volna kezdeni beépíteni a csapatba, és ismeri a klub gondolkodását, lehetőségeit.

„Remélhetőleg rövidesen felvételt nyer a pro licences vizsgára, és onnantól kezdve hivatalosan is lehet majd vezetőedző, addig pedig segíteni fogok neki” – tette hozzá Révész.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik