KTE: Legyen két erős sorunk! – Banó-Szabó Bence

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 10:23
null
Banó-Szabó Bence szerint az előző idényben időnként érezni lehetett, hogy szűkös a Kecskemét kerete (Fotó: Török Attila)
Banó-Szabó Bence, a nemzetközi kupaszereplésre készülő Kecskeméti TE középpályása elmondta, bár kiemelkedően szerepeltek az előző idényben, időnként érezni lehetett, hogy szűkös a keretük. Ezen változtatni kell.

 

Először tér vissza a Magyar Futball Akadémia Temesvár utcai bázisára Banó-Szabó Bence – a 23 éves középpályás tavaly nyáron szerződött a Bp. Honvédtól Kecskemétre, s bár a Bozsik Arénában tavaly szeptemberben (0–0) és az idén májusban (0–1) is játszott, az akadémia épületében azóta nem járt. Szerdán két felkészülési mérkőzést játszik a Honvéd és a KTE 16, illetve 18 órától – zárt kapuk mögött.

„Sok időt töltöttem az új akadémián, de még többet a régiben, amely a Bozsik-stadion mellett volt  – mondta lapunknak Banó-Szabó Bence, a lila-fehérek futballistája, aki nyolc évet töltött el Kispesten. – Szerdán edzőmeccseket játszunk, az azért teljesen más, mint a két bajnoki a stadionban. A Honvéd átalakul, kíváncsi vagyok, egykori csapatom mire lesz képes az NB II-ben. A legfontosabb, hogy az edzésen gyakoroltakat viszontlássa a szakmai stáb szerdán is, s a mérkőzések megfelelően szolgálják a felkészülésünket a nemzetközi meccseinkre és a bajnokságra is.”

Mint ismert, az előző idényt ezüstérmesként záró, így az Európa-konferencialigához a második selejtezőkörben csatlakozó KTE a lett Riga és az izlandi Víkingur Reykjavík párharcának győztesével játszik július 27-én és augusztus 3-án.

„Első találkozójukat csütörtökön Lettországban játsszák – meglepő lenne, ha nem a Riga jutna tovább, mindkét csapatot láttuk játszani, jobbnak tűnik a lett. Persze tudjuk, a futballban minden megtörténhet… Bárkivel is találkozzunk két hét múlva csütörtökön, remélem, telt ház előtt fogadhatjuk ellenfelünket a Széktói Stadionban. Nagy motivációt jelent mindenkinek, hogy Európában is megmutathatjuk a tudásunkat, ez plusz kiugrási lehetőség nekünk. Biztos vagyok benne, hogy az előző három heti kemény munkának meglesz az eredménye, jó erőben van a társaság. A szlovéniai edzőtábor is hasznos volt, kifogástalan körülmények között edzhettünk és futballozhattunk.”

Szabó István vezetőedző a napokban lapunknak adott interjújában elmondta, a keret még nem teljes, várható változás. Az előző idényben Katona Bálint nyolc, míg Horváth Krisztofer hat góljával, valamint játékával kulcsszerepet játszott a KTE ragyogó szereplésében, de mindketten visszatértek klubjukba. A szakember elmondta, szeretnék, ha a Ferencvárostól újra megkapnák Katona Bálintot és az FC Torinótól Horváth Krisztofert. A kecskemétiekkel edz a Fradi belső védője, Iyinbor Patrick, aki az előző két idényt a Vasasnál töltötte kölcsönben. A KTE-vel készül Nagy Olivér is, a jobb oldali védő a Ferencvárostól érkezhet.

„Fontos lenne, hogy két hasonló minőségű sorunk legyen, hiszen a sikerek ellenére az előző idényben időnként lehetett érezni, hogy szűkös a keretünk, ha kiesett valaki a sorból, nem feltétlenül sikerült megfelelően pótolni. Ha megtartjuk az értékeinket, újra szép időszak előtt állhatunk. Ami engem illet, egyelőre csak arra figyelek, hogy minél sikeresebben szerepeljünk a nemzetközi kupában és a bajnokságban.”

A KECSKEMÉTI TE NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 2.–9., Radenci (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 1.: Tiszakécske (NB II)–Kecskeméti TE 0–3
(Pálinkás, Kiss Bence, Májer)
Július 5.: Aluminij (szlovén I.)–Kecskeméti TE 1–2 (Szabó A., Pálinkás)
Július 8.: NK Varazdin (horvát I.)–Kecskemét TE 2–1 (Pálinkás)
Július 12., (zárt kapuk mögött): 16.00: Budapest Honvéd (NB II)–Kecskeméti TE
Július 12., (zárt kapuk mögött): 18.00: Budapest Honvéd (NB II)–Kecskeméti TE
Július 15.: Kecskeméti TE–Békéscsabai Előre (NB II)
Július 21.: Kecskeméti TE–FC Ajka (NB II)
Július 21.: Kecskeméti TE–Hódmezővásárhelyi FC (NB III)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők:
Artner Dávid (Mosonmagyaróvár), Fadgyas Tamás (ETO FC Győr), Katona Levente (Pécsi MFC), Kiss Bence (ETO FC Győr), Kovács Kolos (Ceglédi VSE), Matheus Izidorio Leoni(brazil-olasz, Kisvárda, szabadon igazolhatóként),Pálinkás Gergő (Kazincbarcika), Szűcs Kornél (Diósgyőri VTK), Varga Bence (MTK Budapest, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Szendrei Ákos (FK DAC 1904 – Szlovákia, legutóbb kölcsönben: ETO FC Győr)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Iyinbor Patrick (Ferencváros, legutóbb kölcsönben: Vasas), Nagy Olivér (Ferencváros, legutóbb kölcsönben: Soroksár SC)
Távozók: Buna Gábor (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként),Gréczi Márton (Hódmezővásárhelyi FC), Hadaró Valentin (Pécsi MFC), Mihajlo Rjasko (ukrán-magyar, Nyíregyháza Spartacus, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához: Horváth Krisztofer (Torino FC – Olaszország)?, Katona Bálint (Ferencváros), Katona Máté (Ferencváros, onnan Soroksár SC), Varga Ádám (Ferencváros), Zeke Márió (Fehérvár FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Pejovics Danilo (szerbiai, Pécsi MFC – kölcsön után végleg?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik