Férfi kosár: Vojvoda ott lehet az olimpiai előselejtezőn

Vágólapra másolva!
2023.04.28. 16:19
null
Vojvoda Dávid újra szerepelhet a válogatottban (Fotó: Földi Imre, archív)
Rendezte tartozását korábbi képviselőjével, Vinkó Lászlóval szemben a férfi kosárlabda-válogatottól februárban eltiltott Vojvoda Dávid, aki így nyáron tagja lehet az olimpiai előselejtezőben szereplő gárdának.

A tavaly szeptemberi férfi Európa-bajnokság után pattant ki az ügy, miszerint a Vojvoda Dávidot korábban képviselő menedzser, Vinkó László keresetet nyújtott be az Arconic-Alba Fehérvár 32 éves kosárlabdázója ellen elmaradt ügynöki jutalék és annak kamatai jogcímén. Döntés is született, a független Nemzetközi Kosárlabda Döntőbíróság (BAT) szabályzata alapján a játékos 14.4 millió forintot és az eljárási költséget, továbbá a kamatokat volt köteles megfizetni Vinkónak.

Mivel a tartozás rendezése februárig nem történt meg, és egyezség sem született, a FIBA felfüggesztette Vojvoda nemzetközi játékjogát, így az Alba bedobója nem léphetett pályára a válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén Litvániában és Szombathelyen a bosnyákok ellen. A vonatkozó, jogerős 2021. évi BAT-ítélet alapján a FIBA saját hatáskörben szabta ki az eltiltásról szóló szankciót a játékossal szemben. Pénteken Vinkó László az alábbi közleményt juttatta el a Nemzeti Sporthoz.

„Alulírott Vinkó László, FIBA-licences és MKOSZ-működési engedéllyel rendelkező játékosügynök a Vojvoda Dáviddal szemben fennállt tartozási ügyben az alábbiakról tájékoztatom a tisztelt sportbarátokat: a Nemzetközi Kosárlabda Döntőbíróság (BAT) 2021. december 16. napján kelt jogerős ítélete szerinti összegek Vojvoda Dávid által április 26-án részemre megfizetésre kerültek, így a közöttünk fennállt jogvitát ezennel lezártnak tekintem.”

Ennek fényében a nyári olimpiai előselejtezőben Vojvoda ismét tagja lehet a nemzeti együttesnek, amennyiben Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány számít a rutinos játékosra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik