Chris Paul tripla-duplával segítette győzelemre a New Orleans Hornetset

Vágólapra másolva!
2009.01.27. 07:40
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi, 88. játéknapján a New Orleans Hornets 101–86-ra megverte a Philadelphia 76ers csapatát. A találkozó legjobbja a 27 pontig jutó Chris Paul volt.
Chris Paul igazi vezér volt
Chris Paul igazi vezér volt
Chris Paul igazi vezér volt
Chris Paul igazi vezér volt
A New Orleans remekül játszik. A Hornets az NBA alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Philadelphia 76ers csapatát fektette két vállra. Az együttes szezonbeli 27. győzelmében pedig elévülhetetlen érdemei voltak Chris Paulnak.

A kosaras a 101–86-ra megnyert mérkőzésen meg sem állt 27 dobott pontig, ami azonban még a termelt egységeknél is komolyabb teljesítmény: kiosztott 15 gólpasszt is. A 10 lepattanójának köszönhetően pedig Paul elkönyvelhette idénybeli ötödik tripla-dupláját. Az már csupán hab a tortán, hogy hétszer a labdát is elcsente az ellenfél játékosaitól.

A külföldi híradások igazi „one-man show”-nak jellemezték Paul teljesítményét, kiemelve, hogy mindenhol feltűnt a pályán. Volt, hogy hátul szerelt, majd nem sokkal később az ellenfél palánkja alól dobott pontot. (Még az is lehet, hogy a saját gólpasszából...)

„Bámulatos játékos. Rengeteg mindent képes megcsinálni a labdával, ráadásul egyre csak jobb és jobb lesz” – jellemezte csapattársa produkcióját a 26 pontig jutó Peja Sztojakovics.

A találkozó egyébként érdekesen alakult: a félidőben ugyanis még hét ponttal a 76ers vezetett, az utolsó két negyedben azonban ellenállhatatlan volt a Hornets.

A New Orleans a Nyugati főcsoport negyedik helyén áll, ugyanannyi vereséggel (14), mint a második San Antonio, ám a Hornets két meccsel kevesebbet játszott, mint a Spurs. A harmadik pozícióban jelenleg a Denver Nuggets található.

NBA

ALAPSZAKASZ, 88. JÁTÉKNAP
Washington Wizards–Phoenix Suns 87–103
Miami Heat–Atlanta Hawks 95–79
New York Knicks–Houston Rockets 104–98
New Orleans Hornets–Philadelphia 76ers 101–86
Oklahoma City Thunder–New Jersey Nets 94–85
Milwaukee Bucks–Minnesota Timberwolves 83–90
Los Angeles Clippers–Portland Trail Blazers 88–113
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik