Sportrádió: Rengeteg külföldi ajánlatom volt – Lékai Máté

Vágólapra másolva!
2022.08.03. 14:54
null
Lékai Máté (Fotó: fradi.hu)
Lékai Máté, a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának új igazolása volt a Sportrádió vendége. A Sportreggelben Ballai Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. sportfőigazgatója, valamint Lantos Gábor és Tóth Tímea kérdezte a Telekom Veszprémet nyolc év után elhagyó 147-szeres válogatott irányítót.


„Nem így terveztem teljes mértékben a jövőmet, de egyáltalán nem vagyok szomorú, már csak előre tekintek, izgatottan várom az új kihívásokat a Fradinál” – mondta el Lékai Máté.

A 34 éves irányítót a nyáron többek között a lengyel Wisla Plockkal is hírbe hozták.

„Rengeteg külföldi ajánlatom volt, de az idő rövidsége miatt a családom már nem tudott volna velem jönni külföldre, ezért őszintén elmondtam a kérőknek, nélkülük már nem szeretnék légiósnak állni, mert ők az elsők az életemben.”

Hozzátette, a Ferencvároson kívül volt másik magyar ajánlata is.

Az előző idény kapcsán elmondta, mindent megtett, hogy pályára kerüljön.

„Úgy tájékoztattak a Veszprémnél, hogy a jövőben akár az előző évadnál is kevesebb játéklehetőségem lehetne, így mindenképpen szerettem volna ez ellen tenni valamit, ezért is jött a váltás.”

Lékai el tudott volna képzelni egy könnyebb csoportot is a jövő évi világbajnokságon – a torna nagyon fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

„Egyértelműen annak kell lennie a célunknak, hogy valahogy bejussunk az első hét közé a vébén.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik