Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
V. Á. 2022.08.03 14:54 Frissítve: 2022.08.05 07:18

Sportrádió: Rengeteg külföldi ajánlatom volt – Lékai Máté

Lékai Máté, a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának új igazolása volt a Sportrádió vendége. A Sportreggelben Ballai Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. sportfőigazgatója, valamint Lantos Gábor és Tóth Tímea kérdezte a Telekom Veszprémet nyolc év után elhagyó 147-szeres válogatott irányítót.

 

Lékai Máté (Fotó: fradi.hu)


„Nem így terveztem teljes mértékben a jövőmet, de egyáltalán nem vagyok szomorú, már csak előre tekintek, izgatottan várom az új kihívásokat a Fradinál” – mondta el Lékai Máté.

A 34 éves irányítót a nyáron többek között a lengyel Wisla Plockkal is hírbe hozták.

„Rengeteg külföldi ajánlatom volt, de az idő rövidsége miatt a családom már nem tudott volna velem jönni külföldre, ezért őszintén elmondtam a kérőknek, nélkülük már nem szeretnék légiósnak állni, mert ők az elsők az életemben.”

Hozzátette, a Ferencvároson kívül volt másik magyar ajánlata is.

Az előző idény kapcsán elmondta, mindent megtett, hogy pályára kerüljön.

„Úgy tájékoztattak a Veszprémnél, hogy a jövőben akár az előző évadnál is kevesebb játéklehetőségem lehetne, így mindenképpen szerettem volna ez ellen tenni valamit, ezért is jött a váltás.”

Lékai el tudott volna képzelni egy könnyebb csoportot is a jövő évi világbajnokságon – a torna nagyon fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

„Egyértelműen annak kell lennie a célunknak, hogy valahogy bejussunk az első hét közé a vébén.”

 

 

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.08.18 17:41:45

Kézilabda Ő. B. P.

A torna szerdán kezdődött, s majd pénteken derül ki, mely együttesek állhatnak majd fel a dobogóra.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.