S. T. J. 2020.12.04 23:15 Frissítve: 2020.12.05 01:44

Sokkoló nyitány a kézi Eb-n; tart a versenyfutás a Slovan és a DAC között

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Tart a versenyfutás a szlovák futballbajnokságban a pozsonyi Slovan és a Dunaszerdahely között. Mindkét együttes 35 pontot szerzett, a következő fordulóban az éllovas fővárosiak a kilencedik helyen álló Trencsént fogadják. A Slovannak meghatározó játékosa az ötszörös magyar válogatott középpályás Holman Dávid, aki eddig 12 meccsen szerepelt, és öt gólt szerzett. A 27 esztendős középpályás lapunknak azt mondta, túlságosan hosszú még az idény ahhoz, hogy máris a tabellát nézegessék. Arról is faggattuk, vajon milyen értéke van számára a gólpasszoknak.

Ötödik meccsén negyedik vereségét szenvedte el el a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Mol-Pick Szeged. Ezzel eldőlt, hogy az idegenbeli meccseket tekintve a csapat nyeretlenül zárja a 2020-as esztendőt az első számú kontinentális sorozatban. Juan Carlos Pastor együttese legutóbb tavaly novemberben szerzett két pontot egy mérkőzésen, mégpedig a Celje otthonában, azóta hatszor kapott ki vendégként. Most éppen Flensburgban, de a szegedieket nemigen érheti kritika, hiszen a járvány alaposan megtépázta a csapatot. Hogy miként látja a helyzetüket Bánhidi Bence, kiderül cikkünkből.

„Akkor játszom a legjobban, amikor nem gondolkodom, nem elemzem magamat, csak ösztönösen teszem a dolgom, és ha szükség van rá, improvizálok. Sokszor tényleg megesik velem, hogy egy gól után magam sem tudom, hogyan csináltam. Ilyenkor tudok a legjobban reagálni az egyes meccshelyzetekre.” Többek között erről is mesélt lapunknak a világ egyik legjobb női kézilabdázója, a jelenleg is zajló Európa-bajnokságról sérülés miatt lemaradó Anna Vjahireva. A 25 éves olimpiai bajnokkal készült exkluzív interjú a Képes Sport mellékletünkben olvasható.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.

2021.01.17 14:27:36

Kézilabda R. Gy.

A dánok jobban játszottak, öt góllal is vezettek tíz perccel a vége előtt, de az ETO döntetlenre hozta a meccset.