Női kézi: Nehéz éven vagyok túl – Kurtovic nem érzi a bizalmat Győrben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 22:12
null
Kurtovic csalódott, amiért kimaradt az Eb-keretből (Fotó: Török Attila)
Címkék
Mint beszámoltunk róla, a győri Amanda Kurtovic kimaradt a norvég női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki keretéből. A 29 éves jobbátlövő csalódottan vette tudomásul Thorir Hergeirsson döntését, ugyanakkor megérti a szövetségi kapitányt, miután kevés lehetőséget kapott idén az ETO-ban.

„Szomorú vagyok, hogy nem kerültem be a keretbe. Motivált, hogy ott legyek a hazai Európa.-bajnokságon szereplő csapatban. Nem titok, nehéz éven vagyok túl. A kihagyásom annak az eredménye, hogy nem élvezem a bizalmat a klubomban” – kommentálta a norvég kerethirdetést Kurtovic a Tv2-nek.

„Teljesen érthető a kapitány döntése. Nem könnyű úgy játszani a válogatottban, ha a klubodban a kispadra szorulsz. Ilyenkor nincs más választás, mint azokat kiválasztani, akik játszanak és formában vannak” – tette hozzá a jobbátlövő, aki nem tudott eddig stabil helyet kivívni magának a Győri ETO-ban a posztján.

Thorir Hergeirsson is azzal magyarázta a döntését, hogy Kurtovic kevés lehetőséghez jut a klubjában. Felajánlotta neki az egyik tartalék szerepkörét, de a győri játékos ezt nem vállalta.

„Szerintem azzal teszem a legjobbat a csapatnak és saját magamnak, ha hazamegyek, és egy ideig otthon maradok. Nem lettem volna képes tartalékként száz százalékig készenlétben állni. A csapatnak olyanokra van szüksége, akik mentálisan teljesen ott tudnak lenni. Mindig is az hajtott, hogy benne legyek a tizenhatos keretben, így most össze kell szednem magamat. Időre és nyugalomra van szükségem. Ez több okból is egy nehéz év, és az Eb is más lesz a koronavírus-járvány miatt. Teljes izoláció, semmi szabadság. Az tűnt a helyes döntésnek, ha otthonról követem a tornát, és megpróbálom arra használni az időt, hogy összeszedjem magamat” – magyarázta Kurtovic.

A NORVÉG VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:
Emily Stang Sando (SG BBM Bietigheim), Silje Solberg (Győri Audi ETO)
Mezőnyjátékosok:Henny Ella Reistad (Vipers), Emilie Hegh Arntzen (Vipers), Veronica Kristiansen (Győri Audi ETO), Marit Malm Frafjord (Team Esbjerg), Heidi Löke (Vipers), Stine Skogrand (Herning-Ikast Handbold), Nora Mörk (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Győri Audi ETO), Malin Aune (Vipers), Kari Brattset Dale (Györi Audi ETO), Marit Rösberg Jacobsen (Team Esbjerg), Camilla Herrem (Sola HK), Sanna Solberg (Team Esbjerg), Kristine Breistöl (Team Esbjerg)
Tartalékok:Silje Waade (Vipers), Rikke Granlund (Team Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Herning-Ikast Håndbold), Marta Tomac (Vipers)

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3-TÓL 20-IG)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Herning):Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim):Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim):Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik