P. V. 2021.05.15 20:02 Frissítve: 2021.05.16 16:37

Női kézi MK: Nem éreztem a tüzet, amivel nyerhettünk volna – Elek

Nem sikerült újra legyőznie a Ferencvárosnak a Győrt, így utóbbi jutott be a női kézilabda Magyar Kupa döntőjébe. A 29–25-re végződő mérkőzés után sajtótájékoztatón értékeltek a csapatok vezetőedzői és egy-egy játékosuk is.

A Győr maga mögött hagyta a tíz nappal ezelőtti, Ferencvárostól elszenvedett vereséget (Fotó: Török Attila)

 

Ambros Martín, aki hétfőn tért vissza a Győri Audi ETO-hoz, így látta a mérkőzést. 

„Fantasztikus munkát végeztek ma a játékosok, nagyon örülünk ennek, főleg hogy a Ferencváros ellen tették ezt. A Fradi a tíz nappal ezelőtt, a bajnokságban aratott győzelme után nagy önbizalommal érkezhetett az elődöntőre, éppen ezért talán még értékesebb számunkra ez a siker. Az első perctől kezdve irányítottuk a mérkőzést, végig vezettünk, ezért tudtunk győzni.”

Elmondta, úgy látszik, öregszik, mert a visszatérésével kapcsolatban nem voltak speciális érzései, habár a Fradi ellen mindig különleges pályára lépni. A győztes mentalitású csapatával arra készül, hogy, ideértve a vasárnapi MK-döntőt és a Bajnokok Ligája előttük álló négyes döntőjét is, a következő két hétben sikeresen vívják meg a mérkőzéseiket. 

„A hátunk mögött hagytunk a tíz napja elszenvedett vereséget, s különösen a védekezésben igyekeztünk rendbe tenni a dolgokat az elmúlt napokban, hiszen a Fradi támadójátéka nagyon jó. Azon dolgoztunk, hogy felhúzzuk azt a falat, amely bármelyik ellenfelünket elrettenti.

A hét gólig jutó Stine Oftedal a következőket mondta.

„Természetesen nagyon boldogok vagyunk, különösen azért, mert a legnagyobb ellenfelünket, a Ferencvárost tudtuk jó játékkal legyőzni. Nagyon fájdalmas volt a tíz nappal ezelőtti vereség, amely után összeültünk, kielemeztük a hibákat, és megpróbáltuk helyrehozni a dolgokat. Sokat gondolkoztunk ezen, és úgy tűnik, ez eredményre vezetett.”

Elek Gábor nem érezte a csapatában a tüzet, Ambros Martínnak nem voltak különleges érzései a visszatérésekor (Fotó: Török Attila)


Elek Gábor,
az FTC vezetőedzője így értékelt.  

„Megérdemelt győzelmet aratott a Győr. Számítottunk rá, hogy nagyon más mérkőzés lesz ez, mint a tíz nappal ezelőtti. Ahhoz képest nagyon sok mindenben elmaradtunk, főleg a védekezésünk agresszivitásában és tudatosságában. Nagyon sok területet engedtünk át az ellenfelünknek, s nagyon sok ziccert kaptunk, ami kivégzett minket. Ez volt az egyik oka a vereségünknek azon túl, hogy az ETO játékoskerete erősebb a mienknél. A másik ok, hogy kevés volt az olyan egyéni teljesítmény, amivel ma itt nyerni lehetett volna: átlövőből, beállóból és a bal szélről is nagyon eredménytelenek voltunk. Persze a 25 lőtt gól jól néz ki, de 29 kapott góllal nem lehetett sikerrel venni az akadályt. Ott lihegtünk a nyakukban, de nem éreztem azt a tüzet, amivel a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést.”

Klujber Katrin nem titkolta a csalódottságát.

„Nagyon rosszul kezdtük az első félidőt, ha úgy védekeztünk volna, mint a másodikban, akkor más eredmény születhetett volna. De nem szabad lógatni az orrunkat, mert holnap még vár ránk a bronzmeccs, és a bajnokságban is van még fontos mérkőzésünk, amelyet meg kell nyernünk.”

 

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, VESZPRÉM
ELŐDÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC
–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–25 (16–13)
Veszprém, 1000 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
GYŐR: Silje Solberg – Faluvégi D. 2, V. Kristiansen 3 (3), BRATTSET 6, E. Amorim 2, S. OFTEDAL 7, Fodor Cs. 2. Csere: LEYNAUD (kapus), Nze Minko 2, Anne M. HANSEN 4, Lukács V., Görbicz 1, Edwige. Edző: Ambros Martín
FTC: Bíró B. – Malestein, KLUJBER 7 (2), Szucsánszki 2, Behnke, E. Bölk 2, Márton G. 1. Csere: Janurik (kapus), Csiszár-Szekeres, Háfra N. 4, Kisfaludy 2, KOVÁCS ANETT 4, Stolle 3, Schatzl Nadine, Tóth Nikolett. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 6. p.: 4–4. 15. p.: 8–4. 19. p.: 10–5. 28. p.: 14–12. 40. p.: 19–17. 48. p.: 21–22. 55. p.: 26–23
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek:
 3/3, ill. 2/2

A másik elődöntőben
DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE 28–22

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.