K. B. 2021.03.11 15:16 Frissítve: 2021.03.11 15:55

Női kézi: Klujber a világ legjobb játékosává szeretne válni

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapján terjedelmes interjú jelent meg az FTC-Rail Cargo Hungaria 21 éves jobbátlövőjével, Klujber Katrinnal. A játékos elmondta, amióta megismerkedett szeretett sportágával, a világ valaha volt legjobb játékosává szeretne válni.

 

Klujber Katrin a csúcsra tör (Fotó: Tumbász Hédi)

Nemrégiben közöltük, hogy az FTC női kézilabdacsapata 2024-ig szerződést hosszabbított a junior-világbajnok jobbátlövőjével, Klujber Katrinnal. A fiatal játékos a klub honlapjának elmondta, alaposan meglepte, amikor szóltak neki, szeretnének vele plusz két évre hosszabbítani, hiszen a korábbi szerződéséből is még másfél év hátravolt.

Az EHF honlapja a minap közölt interjút Klujberrel, amelyben az átlövő többek között azt is elmeséli, hogyan kezdődött a karrierje, kitől tanulta a legtöbbet, sőt azt is elárulta, a világ legjobb játékosává szeretne válni:

Már gyerekként szerepeltem néhány olyan mérkőzésen, amelyen a legjobb formámat mutattam, és tényleg remekeltem. Azok alapján a szakértők azt mondták, tehetséges vagyok. Dunaújvárosban kezdtem a pályafutásomat: tizenöt évesen bekerültem az élvonalban szereplő csapat keretébe, egy évvel később debütáltam az NB I-ben. Imádok kézilabdázni, szerelem volt első látásra ez a sportág. Emlékszem, az óvodában még fodrász akartam lenni, de amióta megismerkedtem a kézilabdával, tudom: a világ valaha volt legjobb játékosává szeretnék válni.”

Klujbernek sűrű a programja márciusban: az FTC a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének „odavágóján”, vasárnap 22–19-es vereséget szenvedett a Buducsnoszt Podgorica otthonában. A visszavágót most szombaton 18 órától rendezik. Klujber érdekelt továbbá a magyar válogatottban is, amely vasárnaptól készül a győri Audi Arénában március 19-én rajtoló olimpiai selejtezőtornára. Az EHF-nél megkérdezték tőle, mi kell ahhoz, hogy sikeresen teljesítsen a jelenleg is zajló kemény időszakban.

Különösen kell figyelnem arra, hogy hatékonyan támadjak. Nagy a nyomás rajtam, ahogyan az elvárás is az velem szemben. A feladatom az, hogy a lehető legkevesebb lövésből a legtöbb gólt lőjem, emellett fontos a gyorsabb játék és a jó időzítés. Védekezésben agresszívabbnak kell lennem.”

Klujber kiemelte, élvezte nézni a hasonló poszton játszó Nora Mörköt, míg Dunaújvárosban sokat tanult Radulovics Bojanától. A kétszer is a világ legjobbjának megválasztott korábbi magyar válogatott kiválóság győzni akarása és gólerőssége nagy hatással volt rá. Szerencsésnek érzi magát, hogy sok tanácsot kapott tőle.

De vajon miben szeretne még fejlődni a 21 éves játékos?

Gyorsabb akarok lenni, és megtanulni, miként válhatok kiszámíthatatlanná. Erősebbé kell válnom annak érdekében, hogy az ellenfelek nehezebben állítsanak meg a pályán. Tudatosabb is lehetnék, sőt a technikai repertoáromat is bővíthetném.”

Nagy vágya, hogy bejusson a BL-ben a négyes döntőbe, míg korábban nem is álmodott az olimpiai részvételről, azonban most elérhető közelségbe került ez is, hiszen jövő héten Győrben rendezik a selejtezőt. 

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.