Női kézi El: a Siófok az utolsó csoportmeccsét is megnyerte

MTI (Közzétette: P. K.)MTI (Közzétette: P. K.)
Vágólapra másolva!
2021.02.20. 17:45
null
Tamara Horacek (11) négy góllal járult hozzá a siófoki győzelemhez (Fotó: Németh András)
A női kézilabda Európa-liga 6. fordulójában a D-csoportot az utolsó fordulótól függetlenül az élen záró Siófok hazai pályán 29–28-ra győzött a csoportutolsó, francia Fleury ellen. Az A-csoportban a Váci NKSE házigazdaként 30–29-re kikapott az orosz Zvezda Zvenyigorodtól.

 

SIÓFOK–FLEURY

Az már a 6. forduló előtt biztos volt, hogy a Siófok csoportelsőként jut a negyeddöntőbe, ahol az orosz GK Asztrahanocska lesz az ellenfele, a franciák viszont nem jutnak tovább.

A hazaiak keretéből Tomori Zsuzsanna, Mazák-Németh Csilla, Andrea Kobetic és Gnonsiane Niombla is hiányzott, így Zdravko Zovko vezetőedző csupán 11 mezőnyjátékost tudott benevezni a meccsre.

Jó siófoki kezdés után az ugyancsak tartalékos vendégek már a 7. percben fordítottak. A házigazdák a folytatásban is sokat hibáztak támadásban, és ezt nem mindig tudták kijavítani védekezésben, így 3–1 után minden góljukra kettővel válaszolt a Fleury (6–9). A magyar együttes ezt követően egy 5–1-es sorozattal visszavette a vezetést, de a továbbiakban is akadozott a játéka mindkét kapu előtt, így a szünetben döntetlen volt az állás.

A hasonló színvonalú második félidőben Szikora Melinda védéseire alapozva egy 7–1-es szériával ellépett a Siófok, amelynek horvát beállója, Katarina Jezic a 44. percben térdsérülés miatt kivált a játékból. Hiába vezettek öt góllal a hazaiak, a visszarendeződésük nem volt megfelelő, ezt kihasználva a franciák egy 6–1-es sorozattal egyenlítettek. Az utolsó perc is döntetlen állásról kezdődött, a Siófok nem talált be, így a vendégek a győzelemért támadhattak, de ők sem jártak sikerrel. A játékvezető öt másodperccel a vége előtt elvette tőlük a labdát, ám a kubai Eyatne Rizo Gómez nem engedte elvégezni a kapuskidobást, ezért büntető járt a magyar csapatnak, amit Tóth Gabriella értékesített.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tóth Gabriella volt kilenc góllal, a vendégeknél Sarah Bouktit nyolcszor talált be. Szikora Melinda 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Siófok öt győzelemmel és egy döntetlennel zárta a csoportkört. A negyeddöntő első mérkőzéseit március 27–28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A Fleury sorozatban a tizedik tétmérkőzését veszítette el.

VÁC–ZVEZDA ZVENYIGOROD

Szoros meccsen kaptak ki a váciak (Fotó: Földi Imre)
Szoros meccsen kaptak ki a váciak (Fotó: Földi Imre)

Az A-csoportban szereplő váciak keretéből a Zvezda elleni meccsen Lakatos Rita, Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott.

Az már a 6. forduló előtt biztos volt, hogy a magyar együttes nem kerülhet be a negyeddöntőbe, az oroszok viszont még versenyben voltak a továbbjutásért. Mindez jól látszott a játék képén és az eredményen, ugyanis a 9. percben a Zvezda már 5–1-re vezetett. Ezt követően támadásban rendezték soraikat a váciak, előbb felváltva születtek a gólok, majd egy 3–0-s sorozattal sikerült felzárkózniuk (9–10). A 25. percben az egyenlítés is összejött a házigazdának, ekkor az orosz csapat időt kért, majd a folytatásban ismét ellépett, és a szünetben 17–15-re vezetett.

A Vác a második félidőben sem tudta hatékonyabbá tenni a védekezését, ezért továbbra is hátrányban volt, majd a meccs háromnegyedénél ismét sikerült egyenlítenie. A Zvezda ekkor megint időt kért, utána újra ellépett, de az utolsó tíz perc döntetlen állásról kezdődött (27–27). A magyar csapat a hajrában is többet hibázott ellenfelénél, az egész meccsen egyszer sem sikerült átvennie a vezetést, és egy góllal kikapott.

A mezőny legeredményesebb játékosa Natalja Nyikityina volt kilenc találattal, a hazaiaknál Hámori Konszuéla, Szabó Laura és Diószegi Nikolett is öt gólig jutott.

A Vác egy győzelemmel és öt vereséggel zárta a csoportkört.


NŐI EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ

D-CSOPORT

SIÓFOK KC–FLEURY LOIRET HB (francia)2928 (13–13)
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette:Lidacka, Lesiak (lengyelek)
SIÓFOK: SZIKORA – BÖHME 4, Kiss N., JEZIC 4, Horacek 4, TÓTH G. 9 (4), Hársfalvi 2.Csere: Lapos 2, Such 2, Aoustin 2.Edző: Zdravko Zovko
FLEURY: Moreschi – Dapina 1, Lacrabere 2 (1), GUIALO 5 (1), ONDONO 6, Técher 2, Wajoka 2.Csere: Toubissa (kapus), Uscinowicz, Vidak, Begon, Rizo 2, Peillon, BOUKTIT 8.Edző: Christophe Cassan
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–1. 7. p.: 4–5. 14. p.: 6–9. 18. p.: 10–9. 26. p.: 13–11. 36. p.: 15–16. 45. p.: 22–17. 53. p.: 23–21. 56. p.: 25–25
Kiállítások: 2, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko: – A Fleury sokkal jobban játszott, mint a franciaországi meccsünkön. Sok problémával küszködünk, kevesen vagyunk, mert többen is sérültek és betegek a keretben. Így is nyerni akartunk, nagy fegyvertény, hogy sikerült, az utolsó támadásnál még szerencsénk is volt.
Christophe Cassan: – A siófoki csapatnak és Szikora Melinda kapusnak is elismerésem, mert fontos pillanatokban hárította a lövéseinket, kritikus helyzetekben hibáztunk vele szemben. Jó volt a hozzáállásunk, de csalódott vagyok, mert nyerni szerettünk volna.

Dunarea Braila (román)–Kubany Krasznodar (orosz) 36–32
A csoport végeredménye:
1. Siófok KC 11 pont, 2. Dunarea Braila (román) 7, 3. Kubany Krasznodar 6, 4. Fleury Loiret 0

A-CSOPORT
VÁCI NKSE–GK ZVEZDA (orosz) 29–30(15–17)
Vác, zárt kapuk mögött Vezette: Rauchs, Linster (luxemburgiak)
VÁC: Bukovszky – DIÓSZEGI 5, HÁMORI 5, Szabó Laura 5 (2), Kácsor 3 (1), Aron 2, Szondi 4. Csere: Bálint A. (kapus), Bárdy 2, Helembai F. 1, Szeberényi, Pálffy 1, Radoszavljevics 1. Edző: Szilágyi Zoltán
ZVEZDA: Kirikiasz – Murzalijeva 4, CSERNOVA 5, Gyjacsenko 1, Antonova, NYIKITYINA 9, Jegorova 4. Csere: Tyihanova (kapus), Nyikolajeva 5 (5), Oszipova, Szobina 1, Geraszimova 1, Triobcsuk. Edző: Alekszej Gumjanov
Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–5. 15. p.: 5–9. 20. p.: 9–10. 25. p.: 13–13. 27. p.: 13–16. 36. p.: 19–22. 41. p.: 23–23. 49. p.: 26–26. 54. p.: 27–28
Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Bosszús vagyok, mert több volt ebben a meccsben. Csak magunkat okolhatjuk, érthetetlenül feszülten kézilabdáztunk. Fontos helyzetekben hibáztunk, nem tudtuk a lehetőségeinket kihasználni. Többször is sikerült hátrányból visszajönnünk, de hektikus volt a játékunk. Egy kicsivel kellett volna csak jobb teljesítmény a sikerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik