Női kézi El: a Krasznodar elleni döntetlennel kezdett a Siófok

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.09. 19:35
null
Kobetic kilenc gólt szerzett (Fotó: Török Attila, archív)
A Siófok 28–28-as döntetlent játszott a Kubany Krasznodarral a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első mérkőzésén. A magyar együttes szünetben még háromgólos hátrányban volt, a második félidő végén azonban sikerült felzárkóznia, a meccs utolsó két gólját a Balaton-partiak szerezték.

A vendégcsapat kispadján ismét ott volt a legendás Jevgenyij Trefilov, akinek 2019 februárjában szívműtétje volt, ezért lemondott a vezetőedzői posztról. Irányításával az orosz női válogatott 2008-ban Pekingben olimpiai ezüst-, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig aranyérmet nyert, illetve 2001 és 2009 között négyszer lett világbajnok.

Az MTI tudósításából kiderül, a teljes kerettel felállt házigazdáknak a vártnál is nehezebb dolguk volt, mert a Kubany keményen védekezett és gyors ellentámadások végén gólokat szerzett. A jobbkezes jobbszélső, Dijana Golub 18 perc alatt ötször volt eredményes, vezérletével az oroszok 11–8-ra elléptek. A Siófoknak többször is sikerült egyenlítenie, de mivel a felállt védőfal ellen nem tudott hatékonyan támadni, a szünetben háromgólos hátrányban volt.

A második félidőt is jobban kezdték a vendégek, akik ekkor már szinte mindig rendkívül hosszan támadtak. A második számú európai kupasorozatban címvédő siófokiak védekezése és kaputeljesítménye javult, támadásban a francia Tamara Horacek remekelt. Egy 5–1-es sorozat végén ismét egyenlített a magyar együttes, a Kubany pedig tíz perccel a vége előtt azonnali piros lap miatt elveszítette Jekatyerina Levcsinát – írta az MTI.

Az utolsó két perc egygólos vendégvezetésről indult, majd Tomori Zsuzsanna egyenlített, az utolsó orosz lövést pedig Szikora Melinda kivédte, így döntetlennel zárult a meccs.

A mezőny legeredményesebb játékosa Andrea Kobetic és Tamara Horacek volt egyaránt kilenc góllal. Szikora 18 védéssel és 43 százalékos hatékonysággal járult hozzá a pontszerzéshez.

A Váci NKSE vasárnap a Paris 92 csapatát fogadja, a Siófok pedig jövő vasárnap az ugyancsak francia Fleury Loiret vendége lesz.

KÉZILABDA
NŐI EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

D-CSOPORT
SIÓFOK KC
KUBANY (orosz) 28–28 (15–18)
SIÓFOK: SZIKORA – Böhme 2, Niombla, Kiss N. 1, KOBETIC 9 (3), JEZIC 3, Aoustin 1
Csere: Csapó Kincső (kapus), Hársfalvi, Tóth G. 1, HORACEK 9, Mazák-Németh Cs., Tomori 2, Such
Edző: Zdravko Zovko
KUBANY: UTKINA – GOLUB 6 (2), Dugyina 2, LISZTOPAD 5, Gafonova, V. Zsilinszkajtye 1 (1), SZAVINOVA 7
Csere: Csipula (kapus), Szmirnova 3, Baranyik 1, Jefimkina 1, Levcsina 1, Truhina, Bobina 1
Edző: Jevgenyij Trefilov
Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Szekulics, Jovandics (szerbek)
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 5. p.: 3–2. 10. p.: 6–5. 15. p.: 8–8. 18. p.: 8–11. 23. p.: 11–14. 27. p.: 15–15. 40. p.: 18–22. 44. p.: 22–23. 47. p.: 24–24. 51. p.: 26–26. 57. p.: 26–28
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko: – Kitűnően és fegyelmezetten játszott az ellenfelünk, nálunk lehet, hogy nagyobb nevek alkotják a csapatot, de ezúttal nem teljesítettünk jól. Örülök annak, ahogy véget ért a meccs, de annak már korántsem, ahogy játszottunk, a kellő agresszió és megállító szabálytalanságok nélkül nem lehet ezen a szinten jól szerepelni. El kell kezdenünk végre csapatként funkcionálni, követni a saját szabályainkat.
Jevgenyij Trefilov: – Nagyon nehéz mérkőzés volt. A játékosok minőségét tekintve a Siófok erősebb csapat nálunk, ettől függetlenül nem feltétlenül vagyok megelégedve a látottakkal és az eredménnyel, mert nyernünk kellett volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik