Női kézi Eb: az újabb bravúr már nem sikerült a németeknek

Vágólapra másolva!
2018.12.03. 19:44
null
A németek a románok ellen nem tudtak meglepetést okozni (Fotó: AFP)
A második bravúr már nem jött össze a fiatal német válogatottnak a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság D-csoportjában, ahonnan Románia így már tovább is jutott.

 

Az első körben a címvédő (bár jószerével minden nagy tornát tompán kezdő) norvégokat legyőző német együttes az első öt percben eladott két labdát és kihagyott egy hétméterest, aki meg az elmúlt hat idényben látta a Győri Audi ETO KC bármelyik mérkőzését, nagyjából tudhatja, mit eredményez ez. A győriekkel a közelmúltban négy Bajnokok Ligája-elsőséget szerző jelenlegi román szövetségi kapitány, Ambros Martín mindenkori csapatai azonnal kihasználják az efféle ajándékokat, és most sem történt másként: bő négy és fél perc után már 5–1-re vezettek.

Az meg a mindenkori román női válogatott sajátja, hogy ha megy neki a játék, akkor nagyon megy, ha meg nem megy, akkor nagyon nem megy, és most az első öt perc megadta a szükséges lendületet a románoknak. A kapuban a siófoki Denisa Dedu a legjobb ütemben mutatott be bravúrokat (nemcsak két hetest fogott meg, hanem a második félidőben gólt is szerzett), az átlövők, Cristina Neagu és Eliza Buceschi kedélyesen megszórták magukat a német védőfal felett, ha meg kilépdeltek rájuk, akkor a minap a Győrrel is hírbe hozott Elena-Crina Pintea volt eredményes a beálló posztjáról.

A németek ezzel együtt a gyatra kezdés után sem adták fel, és a szünet előtt ötgólosról (12–7) kétgólosra (12–10) is sikerült lefaragniuk a hátrányukat. Ennél közelebb nem jutottak: a második felvonás derekán hét percig gólt sem szereztek, de kaptak zsinórban négyet, így az utolsó negyedórára 23–15 után már eldőlt a találkozó. A románok már csak annyit adtak ki magukból, hogy nagyon izgulniuk véletlenül se kelljen, Németország meg hiába igyekezett, végül 29–24-re kikapott. Románia ezzel máris a középdöntőbe jutott, míg a németeknek az utolsó körben, Csehország ellen alighanem az életükért kell játszaniuk, norvégverés ide vagy oda.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
D-CSOPORT (BRESZT)
Románia–Németország 29–24
(14–11)
Ld: Buceschi 11, ill. Behnke 8

KÉSŐBB
Norvégia–Csehország 31–17 (20–10)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 2 2 60–52 +8 4
2. Norvégia 2 1 1 63–50 +13 2
3. Németország 2 1 1 57–61 –4 2
4. Csehország 2 2 45–62 –17 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik