Női kézi Eb: a spanyolok egyik legjobbja a döntőbe vágyik

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 16:04
A spanyol női kézilabda-válogatott két győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot, és a magyar válogatotthoz hasonlóan már biztosan középdöntős a C-csoportból. A portugálból spanyollá lett Alexandrina Barbosa nagy erőssége lehet az olimpiai bronzérmesnek, és szerinte sokáig juthatnak a kontinensviadalon.

„Igazán jól érzem magam a csapatban. Egy kicsit azért furcsa, hiszen mégiscsak ez az első nagy tornám, de két győzelem után nem lehet ok a panaszra. Nagyon hálás voltam, amikor megtudtam, hogy játszhatok a spanyol válogatottban, mert hosszú procedúra végén lett ez biztos" – mondta az európai szövetség hivatalos honlapjának a 26 éves, korábban a portugál válogatottat erősítő Barbosa.

„Remélem, képes leszek rá, hogy még jobban segítsem a csapatot. Nem volt még igazán jó találkozóm az Eb-n, de bízom benne, meccsről meccsre tudok fejlődni" – nyilatkozta az Oltchim Valcea átlövője, aki reméli, a magyarok elleni pénteki csoportmeccsen is folytatódik a jó sorozatuk.

„Nem számít, hogy már a középdöntőben vagyunk, a magyarok ellen is nyerni szeretnénk. A csoport első helyén akarunk továbblépni, ráadásul nyomás sincs rajtunk. Szerintem jobbak vagyunk, mint a londoni olimpián, de nem akarok nagyon előretekinteni, napról napra, meccsről meccsre gondolkodunk. Ezért is gondolom azt, hogy sokáig juthatunk, szerintem van esélyünk a fináléra" – jelentette ki Barbosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik