H. K. 2020.06.29 14:56 Frissítve: 2020.06.29 15:01

Női kézi: Katarina Bulatovics bejelentette a visszavonulását

Bartha Csaba, a Győri AUDI ETO KC kézilabdacsapatának elnöke a gárda hivatalos honlapján beszélt a budapesti final four eltörléséről, valamint elárulta, hogy Katarina Bulatovics a visszavonulás mellett döntött.

Katarina Bulatovics visszavonul (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Mint ismert, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) néhány napja törölte a női Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírásának döntő hétvégéjét, amelyre 2020. szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten.

Ennek kapcsán Bartha Csaba, a győriek elnöke a csalódottságát fejezte ki.

Nem akartam elhinni, mikor először meghallottam a hírt. A hányattatott sorsú 2019–2020-as szezonból sokáig úgy tűnt, hogy csak a budapesti final four marad, amivel eredményt lehet elérni, miután a magyar bajnokságot törölte az MKSZ, a Magyar Kupát pedig el sem kezdtük” – idézi a zöld-fehérek hivatalos honlapja a klub első emberét.  

Azért is bíztunk benne, hogy lesz négyes döntő mert a vírushelyzet alakulása is bizakodásra adott okot. Gyakorlatilag az volt a kérdés, hogy nyolc vagy csak négy csapattal rendezik meg az eseményt, illetve az, hogy szeptemberben vagy esetleg október végén. Ehhez képest az egész rendezvény törlésre került. Furcsállom, hogy a pandémia csúcspontján csak halasztásokról hozott döntést az EHF, most azonban tíz héttel a döntő előtt véglegesen törölte. Arról sem esett szó, hogy miért nem lehetett a későbbi, októberi időpontban megrendezni a finálét. Nyilván tisztában vagyunk mi is az egészségügyi kockázatokkal, és jómagam is úgy vélem, hogy a résztvevők egészségének megőrzése a legfontosabb. Azonban azt furcsállom, hogy egy héttel a most törlésre került final four után az EHF közleménye szerint elrajtolhat az új szezon. Bízom benne, hogy az EHF Végrehajtó Bizottsága minden információ birtokában helyes döntést hozott. A helyzetünkön azonban ez nem sokat segít, hiszen gyakorlatilag el kell fogadnunk az elfogadhatatlant, mely hatással egyrészt a játékoskeretünkre, másrészt sportszakmai és gazdasági terveinkre is.”

Bartha Csaba elmondta továbbá, hogy a négyes döntő eltörlése Katarina Bulatovics „jövőjére” is hatással volt, az átlövő ugyanis emiatt úgy döntött, hogy végleg befejezi a pályafutását, így a játékos július elsejétől érvényes szerződése már nem is lép hatályba.

Nagyon rosszul érintett a final four törlése. Azért döntöttem a hosszabbítás mellett, hogy meltóképp fejezzem be pályafutásom – árulta el Bulatovics. – Sajnos, azzal, hogy nincs a budapesti döntő, már nincs értelme tovább folytatnom. Köszönöm Dr. Bartha Csaba elnök úrnak, Danyi Gábor vezetőedzőnek, csapattársaimnak, a Győri Audi ETO KC kollégáinak és a szurkolóknak is a rengeteg bizalmat és segítséget nemcsak az elmúlt hetekben, hónapokban. Nem így terveztem  a visszatérésemet Győrbe, de mivel sajnos nincs ráhatásom a dolgokra, ezért bejelentem, hogy végleg befejezem a profi sportolói pályafutásom.”

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.

2021.09.14 21:36:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy mindkét topcsapatunk a legjobbak között van!

2021.09.11 15:06:05

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyértelmű az üzenet, a Bajnokok Ligája első fordulójában szuperrangadót nyert meg a magyar csapat.

2021.09.11 14:57:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, nagyon közel állt a győzelemhez a magyar csapat, de az utolsó dobást a kapufára tolta a hazai kapus.