Női kézi BL: ezért „nem vettek részt” Ambros Martínék a sajtótájékoztatón

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.23. 13:58
null
Ambros Martín (Fotó: Dömötör Csaba)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata közösségi oldalán indokolta meg, miért „nem vett részt” Ambros Martín és Estelle Nze Minko a francia Metz elleni vesztes Bajnokok Ligája-mérkőzést (29–28) követő hivatalos sajtótájékoztatón.

Mint a kisalföldiek hangsúlyozták, nem azért nem vettek részt a meccs utáni kötelező sajtótájékoztatón, mert a csapat nagy küzdelemben egy góllal kikapott, hanem azért, mert a hazaiak képviselői nem érkeztek meg időben az eseményre.

Részletezték, azt a tájékoztatást kapták, hogy a meccs utáni kötelező sajtótájékoztató 19.45-kor kezdődik. Ambros Martín, illetve Estelle Nze Minko időben megjelent, de a hazai csapat nem érkezett meg, majd tíz perc várakozás után elhagyták a helyszínt, mert sem az ellenfél, sem a sajtó képviselői nem voltak jelen.

„Határozottan visszautasítjuk a sajtótájékoztató bojkottálásáról szóló híreszteléseket. Távozásunk okáról az EHF helyszínen tartózkodó hivatalos személyeit és a hazai csapat képviselőjét tájékoztattuk, valamint az EHF illetékes részlegének e-mailben tettünk jelentést. Hiszünk abban, hogy a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak, és úgy gondoljuk, mi mindent megtettünk ezen kötelezettségünk teljesítése érdekében. Hiszünk abban, hogy az ellenfél tisztelete nem csak egy szlogen, és a pályán kívül a meccs egyéb eseményein is ennek szellemében kell eljárni. A magyar sajtó képviselőinek meccs után érkezett interjúkéréseit vezetőedzőnk és játékosaink természetesen megválaszolták. Részünkről a témát lezártnak tekintjük” – írták a győriek.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ
B-CSOPORT

METZ HANDBALL (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC 29–28
(13–13)
Metz, 4500
néző. V: Antics, Jakovljevics (szerbek)
METZ: SAKO – BONT 4, Burgaard 2, Bouktit 3, JÖRGENSEN 6 (5), Horacek 4, VALENTINI 4. Csere: Depuset (kapus), DE PAULA 6, Schulze, Kanor, Maslova. Edző: Emmanuel Mayonnade
ETO: SANDRA TOFT – Faluvégi D., GROS 10 (3), S. Oftedal 5, Broch, Nze Minko 4, Schatzl Nadine. Csere: Silje Solberg (kapus), Anne M. Hansen, Blohm 3, GYŐRI-LUKÁCS V. 5, Fodor Cs. 1, Haugsted. Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 9. p.: 4–2. 19. p.: 9–4. 24. p.: 10–9. 28. p.: 12–12. 32. p.: 14–15. 39. p.: 18–15. 45. p.: 20–20. 48. p.: 23–20. 53. p.: 24–24. 59. p.: 27–28
Kiállítások: 4, ill. –
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Emmanuel Mayonnade:
– Természetesen nagyon örülök az eredménynek. Nem tudom, hogy megérdemeltük-e a győzelmet, vagy sem, de az első félidőben öt, a másodikban pedig többnyire két-három góllal előttük voltunk. Káprázatos volt az atmoszféra, nem is tudom, lehet-e ilyen hangulatban kikapni. Büszke vagyok a csapatomra.
Ambros Martín: – Nagyon magas színvonalú, izgalmas meccset játszott a csoport első két helyezettje, és azt gondolom a mai csatában senki sem érdemelt volna vereséget. Mindkét félidőben akadtak gondjaink, de többször is felálltunk, sőt megvolt a lehetőségünk nyerni, de nem sikerült. Nyilván nehéz így elveszteni egy összecsapást, de a legfontosabb most, hogy végig meccsben voltunk, és nagyszerűen küzdöttünk. Fel kell emelnünk a fejünket, mert a mutatott teljesítményünk miatt nem szabad szomorúnak lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik