H. Á. 2021.05.10 16:50 Frissítve: 2021.05.10 18:33

Női kézi: Ambros Martín máris visszatér a győri kispadra – hivatalos

Miután a Győri Audi ETO KC a múlt héten a Ferencvárostól elszenvedett bajnoki vereség után menesztette Danyi Gábor vezetőedzőt, és megbízott vezetőedzőként Görbicz Anitával az ETO 18 góllal legyőzte a Debreceni VSC-t a hétvégén, a klub hétfőn hivatalos honlapján bejelentette: az előzetesen tervezettnél hamarabb, már a héten visszatér a csapat kispadjára Ambros Martín, aki korábban hat éven át már dolgozott a zöld-fehérek vezetőedzőjeként.

 

Hamarabb érkezik a spanyol tréner (Fotó: Szabó Miklós)

 

Igaznak bizonyult az értesülésünk, Ambros Martín irányítja hétfőtől a Győri ETO-t.  

A gyorietokc.hu-n megjelent közlemény szerint a spanyol szakember szombaton, a Ferencváros elleni Magyar Kupa-elődöntőn ül le ismét a csapat kispadjára.

A klub elnöke, Bartha Csaba külön köszönetet mondott Görbicz Anitának, amiért a DVSC elleni bajnokin győzelemhez segítette az ETO-t.

„A DVSC elleni K&H női kézilabda liga mérkőzésre a Görbicz Anita vezette edzői hármas készítette fel a Győri Audi ETO KC-t. A klub legendája győzelemre vezette a csapatot első vezetőedzői megbízatásán” – áll a klub közleményében.

„Köszönöm Görbicz Anitának, hogy elvállalta a keret felkészítését és vezetését a bajnoki meccsre. Nyilván nem volt egyszerű a helyzet, hiszen speciális körülmények között egy teljesen új szerepben kellett helyt állnia, de kitűnően vezette a lányokat. Gratulálok neki és a csapat minden tagjának is!”  nyilatkozta Bartha Csaba.

A klub vezetősége megvizsgálta a lehetőségeket a szezon hátralévő részére, és úgy döntött, hogy a kitűzött célok elérése érdekében új vezetőedzőt nevez ki a csapat élére.

A megállapodásunk Görbicz Anitával egy meccsre szólt. Segített a csapatnak, de elmondta, hogy mindenképpen játékosként szeretné befejezni a szezont, döntését pedig tiszteletben tartottuk. Olyan edzőt kellett keresni, aki felkészíti, irányítja a csapatot a hátralévő hetek megmérettetései során. Egyik fő szempont az volt, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt olyan embert válasszunk, aki minden szempontból jól ismeri a klubot. Ezért felkértük Ambros Martínt, hogy július helyett már most kezdje meg a munkát a csapattal. A megbízást elfogadta, a mai napon megtartja első edzését a keretnek. Jó munkát és sok sikert kívánok neki!” – tette hozzá az elnök. 

Ambros Martín eredetileg 2021 júliusában tért volna vissza a Győri Audi ETO élére vezetőedzőként. A spanyol tréner változatlan szakmai stábbal vág neki a szezon hátralevő mérkőzéseinek, Kun Attila másodedzőként, Holanek Zoltán erőnléti edzőként segíti munkáját – zárul a klub honlapján olvasható közlemény.

Martín 2012 és 2018 között irányította a kisalföldieket vezetőedzőként, s ezen időszak alatt a csapat öt bajnoki cím és öt kupagyőzelem mellett négyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Martín 2018-as távozása után az orosz Rosztov-Don vezetőedzője lett, miközben 2019 májusáig román, az év augusztusától orosz válogatott szövetségi kapitányként is dolgozott – utóbbival a két évvel ezelőtti vb-n bronzérmet szerzett. Az orosz csapat éléről a 2020-as Európa-bajnokságon a dánokkal szemben a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően volt kénytelen távozni.

Az ETO idén februárban jelentette be, hogy Martín a nyártól visszatér a győri kispadra, ám miután a Ferencvárostól kikapott, így hátrányba került az ETO a bajnoki aranyért folytatott versenyfutásban, a klub vezetői Danyi Gábor menesztése után Martín hamarabbi reaktiválása mellett döntöttek.

A spanyol szakember nyári visszatérésének bejelentésekor azt is közölte az ETO, hogy Martín két évre szóló szerződést ír alá a klubbal.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.