Női kézi: a dán kapus a francia élcsapatban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 10:14
A nyáron elhagyja a dán Team Esbjerg női kézilabdacsapatát Sandra Toft, a 29 éves válogatott kapus a francia Brestben folytatja pályafutását.

A 103-szoros dán válogatott játékos az idény végén távozó svéd Filippa Idéhnt pótolja Brestben, és rendkívül erős kapuspárost alkothat Cléopatre Darleux-vel.

Toft 2017 óta játszott az Esbjergben, és előtte is csak skandináv csapatokban szerepelt. Jelenlegi csapatában a csapatkapitányi posztot is betöltötte, a társaival nehéz szívvel közölte döntését.

„Megkönnyeztem, amikor elmondtam a csapatnak, hogy távozom, mert tényleg nagyon jól éreztem magam Esbjergben” mondta Toft.

A L’Équipe korábban arról írt, hogy a francia csapat érdeklődik a Győri ETO klasszis irányítója, Nycke Groot iránt is, de legutóbb már úgy fogalmazott a lap, hogy nem sikerült megállapodniuk a holland játékossal. Mint ismert, Groot szerződése lejár a szezon végén, és még nem tudtak vele megegyezni Győrben a folytatásról. A hírek szerint jó esélye van annak is, hogy visszatér Dániába, ebben az esetben a jelenleg Siófokon játszó Estelle Nze Minko érkezhet az ETO-hoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik