Nemzetisport.hu 2011.01.28 21:15 Frissítve: 2014.05.27 02:17

Mocsai: Amit ma tettünk, az magáért beszél

A hetedik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a Svédországban zajló világbajnokságon, miután a 7. helyért vívott helyosztón nagyszerű játékkal három góllal (31–28) nyert Lengyelország ellen. Éles József sportági vb-szakértőnk szerint szép eredmény a hetedik hely a csapattól, pénteki sikerünk pedig az igazi csapatmunka érdeme.

 

A csapat mindent kiadott magából a svédországi világbajnokságon (Fotó: Action Images)

 

„Gratulálok a csapatnak, szép eredmény a hetedik hely – mondta Éles József a Nemzeti Sport Online-nak. – A mérkőzés akkor dőlt el, amikor a lengyelek négygólos vezetésükről nem tudtak továbblépni, mi viszont nagyon elkaptuk a fonalat. Fazekas Nándi a kapuban megint fontos pillanatokban tudott védeni, amivel tartást adott a társaknak. Mocsai Tomi és Ilyés Fecó remek átlövésgólokat lőtt, a Zubai, Császár kapcsolat sokadszor működött olajozottan, Iváncsik Tomi leindításokból tudott eredményes lenni, a túl szélen Iváncsik Gergő nagyon gólerős játékot mutatott. Ez így együtt a csapatmunka eredménye és dicsérete egyben."

„A lengyelek elég szétesőn játszottak, szerintem náluk nagy lehet a gond. Lehet, hogy amiatt lettek csalódottak, mert lemaradtak az elődöntőről. Én viszont hajlok abba az irányba, hogy ez már nem az a lengyel csapat, amelyet az utóbbi évek világversenyein többnyire a legjobb négy között láthattunk. Bár összességében ez legyen az ő gondjuk, bajuk, a mi győzelmük értékéből ez semmit sem von le."

„A magyar csapat teljesítette a kitűzött célt, megszerezte az olimpiai kvalifikációt érő helyek egyikét. Viszont nem szabad abba a hibába esnünk, hogy ez a részsiker elaltat bennünket. Tulajdonképpen a világbajnokságokon ugyanott tartunk, ahol az elmúlt években, most hatodik, hetedik vagy nyolcadik hely, az lényegében mindegy. Bár az olimpiai kvalifikáció ezúttal külön rangot adott ezeknek a helyezéseknek is. Ezért sajnálom még mindig egy kicsit a spanyol meccset, amelyen mintha rápihentünk volna a maira, mert ha ott győzünk, azért kedvezőbb sorolással várhattuk volna az olimpiai kvalifikációt. A sportág egészét tekintve nem tudtunk előrelépni, igaz, hátra sem mentünk, ami a kiegyenlített erőviszonyokat ismerve legalább akkora érdem. Ami viszont mindenképpen megfontolásra érdemes, hogy a riválisok a közeli és a távoli jövőt építve több fiatalt is be tudtak építeni már ezen a vébén is. Ellentétben velünk. Pérez Carlos egy meccsre nagyszerűen szállt be, de a lengyelek elleni mérkőzés világos választ adott arra, ezeket a sorozatmeccseket ilyen idősen már nem bírja. A jelen mellett a jövőre is kellene figyelnünk, sajnos a mi erőnket egyelőre felemészti a ma, pedig bízom benne holnap, de holnapután is életjelet ad majd magáról a férfiválogatott a soros világversenyeken."

Mocsai Lajos szövetségi kapitány elmondta, hogy a mai mérkőzésre fokozatosan hangolódtak rá, és így végül minden kijött a csapatból a kissé elbizakodott lengyel válogatottal szemben.

TETTÜNK MAGÁÉRT BESZÉL – MOCSAI LAJOS
 
   

 

 

2023.11.30 23:34:34

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha az Építők ezúttal célba ér Kölnben, én csak azt mondom, hogy ez természetes.

2023.11.30 16:54:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott több mint húsz góllal győzte le dél-amerikai ellenfelét egy sérülésekkel és piros lapokkal tarkított meccsen.

2023.11.30 16:31:37

Kézilabda nemzetisport.hu

A rekordgyőztes katalánok végig kiélezett mérkőzésen vitték el a két pontot Momir Ilicséktől.

2023.11.29 18:28:56

Kézilabda nemzetisport.hu

A jó kezdés után simán kikapott a rengeteget hibázó magyar csapat a közvetlen rivális otthonában.

2023.11.28 16:46:31

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt tizenkét évet tekintve most végre van esélyük a mieinknek, hogy számolgatás nélkül, önerejükből ott legyenek a játékokon.