S. T. J. 2021.12.06 01:17

Klubtársak csatája lesz a magyar–német; az utolsó futam dönt a vb-címről az F1-ben

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Sikeres időszakot tudhat maga mögött a 28 esztendős Lang Ádám, aki a fehérvári szokásokat is meghonosítaná a ciprusi Omoniánál. Ebben az idényben már 27 tétmeccsen van túl, s a válogatottban sem panaszkodhatott játékhiányra, az idei 15 összecsapásból kilencen vetette be Marco Rossi.   Azt viszont sajnálja, hogy, noha tagja volt az Eb-keretnek is, egyik meccsen sem jutott szóhoz. Van, aki már attól boldog, hogy a kispadra leülhetett, ő azonban többre vágyott. Jelenleg 45 válogatottságnál jár, lapunknak azt mondta: minél közelebb kerül hozzá, annál inkább motiválja, hogy ötvenszeres válogatott legyen.

Szalay Miklós december 6-án tölti be a 75. életévét, a korábbi válogatott olimpiai bajnok Répás Bélával és Básti Istvánnal rettegett középpályássort alkotott Salgótarjánban. A tarjáni futballisták Moór Ede vezetésével az 1971–1972-es bajnokságban a harmadik helyen végeztek, a 4–3–3-as rendszerben a középpályássor oroszlánrészt vállalt a sikerből. Szalay egy évtizedet húzott le Tarjánban, s noha az egyik legjobb vidéki futballistaként a fővárosból is megkeresték, kitartott klubja mellett. Igaz, a Stécé sem akarta elengedi, ő pedig nem vállalta, hogy kivárja az ilyenkor szokásos egyéves kényszerleállást.

Felgyorsultak az események 1901-ben az éledező, egyre népszerűbb futballban Magyarországon. Január 19-én megalakult a Magyar Labdarúgók Szövetsége, február 4-én pedig kiírták az első bajnokságot. A jelentkező csapatokat besorolták az első és a másodosztályba, feltehetően addigi múltjuk, érdemeik alapján. Február 17-én rajtolt az idény, a BTC a BSC ellen játszott a Millenárison. Hogy ki lőtte az első gólt, mi lett a végeredmény, s hogy melyik csapaté lett végül az aranyérem, kiderül a Népsport mellékletünkben olvasható írásból.

2022.01.20 23:23:54

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolást érzékelők sokkal kevésbé fújták be a hazai játékosok által elkövetett szabálytalanságokat, mint a találkozót laboratóriumi körülmények között néző kollégáik. A kutatók erre azt mondták, a játékvezetők így tartanak pajzsot maguk elé a lelátó népével szemben.

2022.01.20 14:03:45

Kézilabda nemzetisport.hu

2022.01.19 23:55:34

Kézilabda SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Megpecsételődött a sorsunk, mindennek vége.