CS. B., MTI 2022.05.21 11:25 Frissítve: 2022.05.21 13:17

Kézilabda: Az idény legszebb része következik – Nagy László

Nagy László, a Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub sportigazgatója úgy fogalmazott, az idény legnehezebb, de egyben legszebb része következik a csapat számára, hiszen a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligája-győzelemért is versenyben van.

 

Nagy László szerint az idény legszebb része következik a Veszprém számára (Fotó: Pesthy Márton, Veszprém Megyei Napló)

„Az idény legszebb része következik így, hogy a csapat életben van, és van miért küzdeni. A játékosok ezért dolgoznak 10-11 hónapon keresztül, és ez jó visszajelzés számukra, illetve a szurkolóink felé, hogy a munka el lett végezve” – nyilatkozta az MTI-nek Nagy László a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián.

A veszprémiek a BL rájátszásának első fordulójában az északmacedón Vardar Szkopjét, a negyeddöntőben pedig a tavaly ezüstérmes dán Aalborgot búcsúztatták, így bejutottak a június 18–19-én sorra kerülő kölni négyes döntőbe. A vezetőség részéről az idény előtt és alatt is elhangzott, hogy ezúttal nem elvárás és nem kimondott célkitűzés az elődöntőbe jutás.

„Továbbra is azt gondolom, nem lett volna reális elvárás a csapattal szemben a négy közé jutás, de a tavaszi szezon úgy alakult, hogy ezt mégis sikerült teljesíteni” – mondta Nagy László. Hozzátette, a Párizsban, Szkopjéban és Szegeden elért győzelem, illetve a Magyar Kupa elődöntőjében ugyancsak a Szeged legyőzése mind olyan meccsek voltak, amelyekből lehet táplálkozni, erőt meríteni, és ez mindenképpen jó előjel az évad vége előtt.

A BL negyeddöntőjének első mérkőzésén a veszprémiek házigazdaként nagy bravúrral 36–29-re legyőzték az Aalborgot. A játékosként 209-szeres válogatott jobbátlövő felidézte, hogy a második félidőben védekezésben nyújtott teljesítmény magas szintű volt, és ehhez jó kapusteljesítmény társult. Támadásban megfelelően oszlottak meg a terhek, a többség három-négy gólig jutott, ezek mind azt mutatják, hogy a csapatmunka hozta meg a sikert.

Hozzáfűzte, ugyanez folytatódott Dániában is, egészen a negyvenedik percig. Megítélése szerint a játék képével utána sem volt nagy probléma, de a tiszta helyzeteik kimaradtak, a hazaiak kapusa extrát hozott, ennek ellenére 37–35-ös vereséggel, biztosan jutott be a négyes döntőbe a magyar együttes.

Az elődöntő sorsolását kedden 11 órától rendezik. A Veszprém ellenfele a címvédő Barcelona, a lengyel Lomza Vive Kielce vagy a német THW Kiel lesz. Nagy László elmondta, a fejében van egy elképzelés arról, melyik csapatnak örülne a legjobban, illetve melyiket szeretné elkerülni, de a sorsolás előtt ezt nem árulja el.

„Könnyű ellenfél itt már nincs, de egy hétvégén bármi megtörténhet. Aki győzni szeretne, annak mindenkit, bárhol le kell tudnia győzni” – magyarázta.

A veszprémiek tizedik alkalommal jutottak a legjobb négy közé a BL-ben, a kölni tornán pedig hetedszer vehetnek részt.

A bajnokság alapszakaszából már csak egy mérkőzése van hátra a csapatnak: jövő szombaton a Tatabányát fogadja. A bajnoki döntő első találkozójára június 3-án, pénteken 18.45-től kerül sor Szegeden, a visszavágót pedig június 11-én, szombaton 17.45-től játsszák Veszprémben.

(MTI)

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.

2022.06.23 22:41:54

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Itt igenis a cél a fontos, ezért nevezzük sportnak.

2022.06.19 21:06:54

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség.

2022.06.19 17:26:12

Kézilabda H. Á., N. T.

A katalánok elsőként védték meg Bajnokok Ligája-címüket a kölni final fourban.