Férfi kézi: megvan a tizedik bajnoki cím, tovább tart a PSG egyeduralma

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.02. 21:54
null
Nincs új a nap alatt, a PSG megvédte bajnoki címét kézilabdában is (Fotó: psg.fr)
A francia élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság (Starligue) 29. fordulójában a címvédő Paris Saint-Germain 35–32-re legyőzte a Nantes együttesét, így sorozatban kilencedszer, összesen a 10. alkalommal ült fel a francia kézilabdázás trónjára.

A Máthé Dominikkal a soraiban felálló PSG két fordulóval a bajnokság vége előtt egy ponttal vezette a bajnokságot a Nantes előtt, így abban a tudatban lépett pályára, hogy győzelem esetén az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül bebiztosítja zsinórban 9. bajnoki elsőségét.

A párizsi együttest üldöző Nantes háromgólos hátrányban zárta a bajnoki döntőnek beillő összecsapás első félidejét, de a fordulás után egy 3–0-s rohanással indított. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, a Nantes kétszer még vezetett is, de végül a hazaiak akarata érvényesült: 31–30-nál az egyenlítésért támadtak a trónkövetelők, de a nagy rohanásból a címvédő jött ki jobban, s visszaállította a szünetben látott háromgólos különbséget.

A Paris Saint-Germain ezzel a bajnoki címmel már tíz elsőségnél jár, az abszolút csúcstartó továbbra is a Montpellier 14 bajnoki címmel.

KÉZILABDA
FRANCIA STARLIGUE
PSG–Nantes 35–32 (19–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik