Férfi kézi EHF-kupa: öt másodperccel a vége előtt nyert a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2020.02.08. 13:37
null
Balogh Zsolt (kékben) mindhárom gólját hetesből szerezte (Fotó: facebook.com//tatabanyahandball)
A férfi kézilabda EHF-kupa főtáblája csoportkörének első mérkőzésén a Grundfos Tatabánya izgalmas mérkőzésen 26–25-re legyőzte a spanyol Logrono La Rioját, amelynek színeiben Ligetvári Patrik négy gólig jutott.

 

KÉZILABDA
FÉRFI EHF-KUPA,
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT

GRUNDFOS TATABÁNYA KC–BM LOGRONO LA RIOJA (spanyol) 26–25 (15–11)
Győr, Audi Aréna 2500 néző. V: K. Christiansen, L. Hansen (dánok)
TATABÁNYA: BARTUCZ – Hornyák P. 1, ANCSIN 5, SIPOS A. 1, ILYÉS, VRANJES 5, Borzas 5. Csere: Komogorov 3, Holpert 2, Balogh Zs. 3 (3), Szász A., Davidovic 1
Edző: Vladan Matics
LA RIOJA: S. Hernández – HACKBARTH 5, Kukics 2, BALENCIAGA 5, Kusan 1, LIGETVÁRI 4, Sánchez-MIgallon 3. Csere: Garciandia 3, Moreira, D. Cadarso, Daprian, J. Scott 2, E. Cadarso
Edző: Rubén Garabaya
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 12. p.: 8–6. 19. p.: 10–10. 26. p.: 14–10. 34. p.: 17–12. 43. p.: 19–16. 50. p.: 21–20. 56. p.: 24–21
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Vladan Matics: –
Nagyon komoly csapattal szálltunk szembe. Mi egyértelműen a védekezésünkből élünk, ezt ma is megmutattuk. Amikor a hajrában megnyitotta védekezését az ellenfelünk, alaposan megzavart bennünket, hiszen ezzel a taktikával „itthon” nem igen találkozunk, és egy ilyen szintű együttes ellen erre aligha lehet felkészülni.
Rubén Garabaya: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben nem ment a játék, kimaradtak a helyzeteink. A szünet után feljavult a védekezésünk, így mindjárt lett esélyünk akár a pontszerzésre is.

Lazar Kukics alaposan ráijesztett a Tatabányára a mérkőzés elején: a spanyol bajnoki bronzérmes szerb irányítója alig 63 másodperc alatt kétszer is beköszönt a válasz nélkül maradó hazaiaknak, de ezzel rögtön ki is tölthettük volna „a legnagyobb spanyol előny a meccsen” feliratú rubrikát a mérkőzés jegyzőkönyvében, ha lett volna ilyen mező.

A Veszprém elleni MK-negyeddöntőn hétfőn megsérülő irányítójukat, Győri Mátyást nélkülöző tatabányaiak ugyanis az ötödik perc végére egyenlítettek, a hatodik végére 3–2-nél a vezetést is átvették, s néhány másodperccel a meccs vége előttig már nem is adták ki a kezükből.

A szünetre sikerült az addigi legnagyobb, négygólos különbséget kialakítani, sőt a második félidő elején már öt is volt a Tatabánya előnye, ám a spanyolok szívós játékkal felzárkóztak, s tíz perccel a vége előtt egy gólra csökkentették a hátrányukat, így a végjáték kimondottan izgalmasra sikerült.

Az utolsó percben előbb Holpert fölé szálló lövésénél engedtek el a dán játékvezetők egy faultot, amiből a spanyolok egyenlítettek, ám Sipos Adrián öt másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt – s már csak arra kellett várni, hogy a dán bírók végül ne „díjazzák” a játék késleltetését Vranjesnél, akit a spanyol kapus megdobott, amikor középkezdéshez küldte fel a labdát a végén.

Ez rövid tanakodás után nem is történt meg, így a Tatabánya győzelemmel kezdte a csoportkört.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik