Férfi kézi BL: változik a csapatok meze az orosz–ukrán konfliktus miatt

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 17:53
null
Döntött a férfi BL kiemelt szponzoráról az EHF (Fotó: EHF)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő csapatoknak a jövőben nem kell eleget tenniük a Nord Stream 2, azaz a készülő Északi Áramlat 2 gázvezetékkel kapcsolatos szponzorációs kötelességnek – határozott az Európai Kézilabda-szövetség és annak hivatalos marketingirodája, az EHF Marketing GmbH. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a klubok mezéről és a meccsközvetítésekből is eltűnik a projekt neve.

 

A közlemény szerint február 25-étől a mezeken, sem a pályára matricázott szponzorfeliratok között, valamint a LED-falakon sem kell megjeleníteni a Nord Stream 2-vel kapcsolatos szlogeneket, reklám- és marketinganyagokat. Az Északi Áramlat 2-t hirdető logó eddig a mezek ujjrészénél jelent meg.

Az EHF megjegyzi, a Nord Stream 2 AG a 2018–2019-es idény óta volt a Bajnokok Ligája kiemelt partnere. A mostani intézkedésről pedig a cég képviselőivel közösen hoztak döntést, tekintettel az ukrán-orosz háborús konfliktusra.

Korábban több szövetség és orosz cégek által szponzorált klubok is hasonló bejelentést tettek. A sort csütörtökön a Schalke indította. Azóta a többi között a Formula–1-ben szereplő Haas istálló autóját is megritkított szponzorfeliratokkal, a korábbi, az orosz zászlót idéző festés helyett tiszta fehérben láthattuk körözni a sorozat barcelonai tesztjén is.

Az EHF vezetése pénteken arról is határozott, hogy mind az orosz, mind az ukrán csapatoknak semleges helyszínen kell lejátszaniuk a hazai meccseiket a következő időszakban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik