Férfi kézi BL: A veszprémi szurkolók nyomást helyeztek az Aalborgra – Lauge

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 07:39
Mindent megtettek a hazai drukkerek, és kellett is a szurkolás: a Telekom Veszprém szép játékkal és hét góllal nyert (36–29) az Aalborg ellen a BL-negyeddöntő első mérkőzésén, ami a kinti visszavágón hasonló játékkal elég lehet a négyes döntőbe jutáshoz. A találkozó után a dán Rasmus Laugéval beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rasmus Lauge nem győzte dícsérni a szurkolókat.

„Fantasztikus volt a hangulat, a szurkolók hihetetlen atmoszférát teremtettek, elképesztő volt ma játszani az arénában. Azzal a nyomással, amit az ellenfélre helyeztek, folyamatosan toltak minket előre, úgyhogy minden elismerésem a szurkolóké. Nekünk ez csak az első felvonása volt a párharcnak, most már előre kell tekintenünk az aalborgi visszavágóra, mert a munkánk ezzel még nem ért véget. Nagyon fel kell készülnünk a második mérkőzésre is, meg akarjuk nyerni azt a találkozót is, mert ellenfelünk biztosan mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megfordítsa a párharcot.”

Videónkban mesél arról, milyen volt válogatott csapattársai ellen játszani egy ilyen meccsen, illetve szóba kerül, mi lehet a kulcs a visszavágón.

Sipos: A hét gól nagy különbség, de nem mondhatjuk, hogy elég

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
TELEKOM VESZPRÉM–AALBORG HANDBOLD 36–29 (17–16)
Veszprém, 5200
néző. Vezette: Lah, Sok (szlovénok)
VESZPRÉM:
Corrales – MARGUC 7 (5), JAHJA 6, MAHÉ 5, Blagotinsek, LAUGE 4, STRLEK 4. Csere: SIPOS, NILSSON 5, Maqueda, Nenadics 4, Manaszkov 1, LIGETVÁRI. Edző: Momir Ilics
AALBORG:
Galde – BJÖRNSEN 5, SANDELL 5, Nielsen 1, Möllgard 1, Pálmarsson 2, Barthold 1. Csere: Aggefors (kapus), CLAAR 4, Jakobsen 2, JUUL-LASSEN 6 (2), Laesö 1, Antonsen 1. Edző: Stefan Madsen
Az eredmény alakulása.
8. perc: 4–4. 11. p.: 7–7. 15. p.: 11–7. 23. p.: 14–11. 29. p.: 17–15. 36. p.: 20–18. 43. p.: 24–18. 44. p.: 25–19. 51. p.: 30–25. 56. p.: 32–28
Kiállítások:
8, ill. 12 perc
Hétméteresek:
5/5, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: –
Óriási meccset vívtunk, amelyen a szurkolók egy pillanatra sem engedték el a kezünket. Az első félidővel nem vagyok elégedett, főleg védekezésben akadtak hiányosságaink, azonban a második etapra már nem lehet panaszom. Ám mindenkit óva intek az elbizakodottságtól, még csak a párharc első felén vagyunk túl. A csata Aalborgban folytatódik, ahol a legjobbunkat kell nyújtani, ha tovább akarunk jutni.
Stefan Madsen: –
Az első felvonásban még elbírtuk azt a nyomást, amit a drukkerek és a Veszprém tett ránk. A térfélcsere után viszont egyáltalán nem úgy kézilabdáztunk, ahogy azt elterveztük, főleg a hét a hat elleni játékunk volt elég gyenge. Kemény visszavágót ígérhetek, ahol mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megfordítsuk a párharcot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik