Félig tele? Félig üres? – Bobory Balázs jegyzete

Vágólapra másolva!
2022.06.19. 22:32

Ahhoz képest, hogy a Kiel trénere, Filip Jícha le sem játszotta volna a bronzmeccset vasárnap, a kölni kézilabda BL négyes döntőjében, játékosai tetszetős örömtáncot jártak, miután legyőzték a Telekom Veszprémet. A bakonyiaknak ez az az évad, amelyben bizonyos szemszögből félig tele a pohár, mások viszont félig üresnek is láthatják. Egyrészt nem volt egyértelmű cél a Bajnokok Ligája final fourba jutás, mégis elmenetelt a végjátékig Momir Ilics csapata, másrészt hazai porondon a kevésbé értékes trófeát, a Magyar Kupát sikerült csak megszereznie, bő egy hete a bajnoki aranycsata után a szegediek fiesztáztak a Veszprém Arénában.

Az utóbbival kapcsolatban újra felvethetjük, hogy az alapszakasz magabiztos megnyerése után mennyire igazságos nulláról újraindulni egy kétmeccses párharcban, de ezt a kiírást mindenki ismerte, elfogadta, így jutott végül ezüst Ligetvári Patrikéknak. A bajnoki kudarc által hagyott rossz szájízt Kölnben lehetett volna eltüntetni, de egyáltalán nem biztos, hogy sikerült, mert a Veszprém hosszú évek óta a végső diadalra hajt, még akkor is, ha nem számít fő esélyesnek, a tradíciói alapján biztosan nem járhat más a klub alkalmazottjainak fejében.

A csúcstámadás most sem járt sikerrel, pedig volt esély eljutni a hegy tetejére vagy legalábbis a közelébe. A szakemberek biztosan elemzik, hogy az elődöntőben és a bronzmérkőzésen az első félidőben megszerzett előny miért fogyott el mindkét alkalommal a második játékrészre. A keret mély, fizikai probléma nem lehetett, valószínűleg mentális téren volt erősebb szombaton a Kielce, vasárnap pedig az edzője furcsa, nem éppen motiváló mondatai után pályára lépő Kiel.

Jó csapat a Veszprém, nem valószínű, hogy szégyenkeznie kell a Bajnokok Ligájában elért negyedik helyezése után, Európa és így a világ negyedik legjobb klubcsapatának lenni igenis büszkeség. Ezzel együtt azt a gondolatot nehéz lehet kiverni a fejekből, hogy megint nem sikerült, ismét csak álom maradt a végső győzelem. Vajon sikerül-e kitörölni a szótárból a következő években a „majdnem” kifejezést, mert abból a múltban már annyi gyűlt össze, hogy szinte nem lehet megszámolni?

Félig tele vagy félig üres a pohár? – a Telekom Veszprém játékosait és edzőit kellene megkérdezni, mit gondolnak erről. A BL-trófea üldözése és a jövő szempontjából egyáltalán nem mindegy a válasz, mert a sikeréhség döntő faktor a világ legjobbjai között.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik