Férfi kézi: a Szeged és még 11-en kértek felminősítést a BL-indulásra

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 12:11
Jövő héten eldől, indulhat-e a Bajnokok Ligájában az OTP-Bank-Pick Szeged (Fotó: Árvai Károly)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján tette közzé, hogy a fix hellyel rendelkező kilenc csapat mellett a maradék hét helyre 12 klub kért felminősítést a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idényében való indulásra.

Közölték, a Bajnokok Ligája-győztes és spanyol bajnok Barca és a BL-ezüstérmes dán Aalborg mellett a francia Paris Saint-Germain, a német bajnok Magdeburg és az Európa-liga-győztes Füchse Berlin, a norvég bajnok Kolstad, a lengyel aranyérmes Wisla Plock, a portugál első Sporting és a magyar bajnok Telekom Veszprém biztosan ott lesz a változatlan lebonyolítású, kétszer 8 csapatos Bajnokok Ligája-csoportkörben.

A maradék hét helyre az Európa-liga 2024–2025-ös kiemelt listáján első helyezett Németország kivételével a nemzeti szövetségek egy-egy csapatnak kérhettek felminősítést.

Ezzel a Magyar Kézilabda-szövetség is élt, s kérte az OTP Bank-Pick Szeged felminősítését, mellettük a horvát HC Zagreb, a dán ezüstérmes Fredericia, a spanyol Bidasoa Irun, a francia Nantes, az északmacedón Eurofarm Peliszter, a norvég Elverum, a lengyel Kielce, a portugál Porto, a román Dinamo Bucuresti, a svájci Kadetten Schaffhausen és a szlovák Tatran Presov is kért felminősítést.

Az EHF ismertette, a kérelmeket június 19-én értékelik ki, majd az EHF Végrehajtó Bizottsága június 21-én, oslói ülésén hozza meg végső döntését.

A csoportkör sorsolását június 27-én tartják Bécsben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik