Szegeden is győzött, százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok a Veszprém!

Vágólapra másolva!
2024.05.29. 17:52
Fotó: Dömötör Csaba
A férfi kézilabda NB I-ben a döntő második mérkőzésén is megverte a Veszprém a Szegedet, így megvédte a bajnoki címét.

 

KÉZILABDA
FÉRFI NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 30–34 (13–16)
Szeged, Pick Aréna, 6500 néző. V: Bócz, Wiedemann
SZEGED: MIKLER R. – Sostaric 4 (2), Garciandia 3, Martins 2, BÁNHIDI 4, Mackovsek 2, FRIMMEL 4. Csere: Imsgard (kapus), M. Gaber 1, Szilágyi Benjamin, SZITA 2, Stepancic 4, Bodó 1, Jelinic 3. Edző: Kárpáti Krisztián
VESZPRÉM: CORRALES – J. Omar 5 (2), REMILI 6, FABREGAS 4, LIGETVÁRI, el-Dera 2, DESCAT 5. Csere: M. Jensen (kapus), Vailupau 3, Mahé 3 (3), Pesmalbek, Sandell 3, Koszorotov 2, A. Nilsson 1. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3. 8. p.: 2–5. 11. p.: 5–6. 15. p.: 6–8. 19. p.: 7–10. 23. p.: 7–12. 27. p.: 11–15. 32. p.: 14–17. 37. p.: 17–21. 41. p.: 19–24. 46. p.: 22–27. 51. p.: 24–30. 56. p.: 28–31. Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 6/5
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Veszprém javára
MESTERMÉRLEG
Kárpáti Krisztián: – Először is büszke vagyok a csapatomra, mert a srácok küzdöttek, pedig az idény végére ezer sebből vérzett együttesünk. Érződött, hogy nem teljes a csapat létszáma, a hosszú évad egyszerűen felőrölt minket. Látszott, hogy a Veszprém jobb állapotban van, meg kell hajolnunk a nagyobb tudása előtt. A küzdőszellemmel elégedett vagyok, de az ellenfelünk jobb volt nálunk.
Momir Ilics: – Fantasztikus, történelmi duplázás! Hétből hétszer nyertünk, jól játszottunk, egyetlen pontot sem veszítettünk a Szeged ellen. Koncentráció, küzdőszellem és motiváció jellemzett bennünket. A szegedieket egyáltalán nem könnyű legyőzni, küzdöttek ők is, mi viszont nagy munkát végeztünk és jó karaktert mutattunk. Természetesen hiányérzetünk lehet a Bajnokok Ligája miatt, a kiesés volt az idény negatívumaa, de ilyen a sport, sok jó csapat van. Hogy a jövő miképp alakul, még nem tudom, nem foglalkoztam vele, jósolni pedig nem akarok. A szurkolóink nagyszerűek, sokat segítenek. A klub és a játékosok a fontosak, nem mi, edzők.

EGYETLEN CÉLJA LEHETETT a Szegednek a szerda esti, Veszprém elleni rangadó előtt: életben tartani a bajnoki címről szőtt álmait. A két nyert meccsig tartó finálé első mérkőzésén az Építők 35–28-ra diadalmaskodott.

A győztes mentalitást a tíz évvel ezelőtt EHF-kupát nyerő szegedi együttes tagjaival igyekezett a mai játékosokba átültetni a klub. Ugyanakkor a két csapat idénybeli egymás elleni összecsapásai ezúttal sem sok jót ígértek a szegedieknek: mind a hat rangadót a Veszprém nyerte meg. Ezek közül a legszorosabb a Magyar Kupa döntője volt, amikor csak három gól volt a felek között.

A Pick Aréna korántsem telt meg, viszont azok a drukkerek, akik jelen voltak, a bemutatásnál hatalmas füttyszóban és pfujolásban részesítették Ligetvári Patrikot. Az ellenfél védője öt napja rendkívül balszerencsésen ütközött Dean Bombaccsal, aki súlyos fejsérülést szenvedett, eltört az állkapcsa. A szlovén irányító éppen ezért nem játszhatott szerdán, így nem tudott a pályán búcsúzni szurkolóitól.
Pontosan olyan forgatókönyvvel indult a találkozó, amit ebben az évadban megszokhattunk: a Veszprém hamar magához ragadta a kezdeményezést, a Szeged pedig igyekezett nem leszakadni. Hugo Descat-hoz az elején több labda is lement a szélre, a másik oldalon Imanol Garciandia volt az első duplázó (3–5).

 

A 11. percben Nedim Remili és Bánhidi Bence akaszkodott össze, a csarnokban rögtön felforrósodott a hangulat. Bármekkora is a tudásbeli különbség a két csapat között, ez tényleg a világ egyik legnagyobb kézilabda-rangadója. Néhány percen belül Mikler Roland és Rodrigo Corrales, sőt Emil Imsgard és Mike Jensen is bemutatott egy-egy hatalmas bravúrt. Amikor a Szeged elkezdett hét mezőnyjátékossal támadni, Jehja el-Dera kiment zavarót védekezni, mégis eljutott a labda Bánhidihez (7–8). Kemény meccs volt sok kiállítással, ezért igazán nagy iramú, folyamatos játék az első félidőben nem is alakult ki. Borut Mackovsek négyperces kiállítást kapott, mert túlzott hevességgel vitatta a bírók ítéletét, akiknek a kezéből nagyjából a 17-18. percben csúszott ki végleg az irányítás. A kétoldali jogos felháborodás közepette a Veszprém elhúzott, de a szünetben még csak három góllal vezetett (13–16).

A térfélcserét követően Remili vette kézbe a dolgokat, kényelmes előnyhöz juttatva a vendégeket. A 42. percben Jahja Omar szabálytalankodott Matej Gaberrel szemben, a videofelvételek megtekintése után a bírók két percet adtak neki. Fabregast társai emberhátrányban is megtalálták, a beálló nem hibázott (20–25).

Míg Sostaric az egyik oldalon Jensenbe püfölte a hétméterest, a másik oldalon Kentin Mahé bevarázsolta Mikler felett a labdát. A hajrában sem volt olyan momentum, amibe a Szeged bele tudott volna kapaszkodni.

A Veszprém 34–30-ra legyőzte a Szegedet, amivel az egymást követő második idényben csinálta meg a bajnoki cím, kupagyőzelem duplát. Az immáron 28-szoros magyar bajnok hazai fronton veretlen maradt az évadban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik