Női kézilabda: nem jutottak be a final fourba, leváltották a CSM Bucuresti edzőjét

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2024.05.21. 17:30
Adrian Vasile nem teljesítette a klub ultimátumát (Fotó: AFP)
Bár „szokás szerint” a román bajnokságot és kupát is megnyerte a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata, a klubvezetés kedden menesztette Adrian Vasile vezetőedzőt. A 2025-ig szóló szerződéssel rendelkező edzővel „az európai célkitűzés teljesítésének elmulasztása” miatt szakított a bukaresti önkormányzat tulajdonában levő klub.

 

A 2019-es kinevezése óta a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről minden évben lemaradó Vasile az ősszel ultimátumot kapott a CSM vezetőitől, hogy ha idén se jut el a budapesti final fourba a csapat, akkor felbontják a szerződését. Ehhez képest a Metz ellen elvesztett BL-negyeddöntő utáni elnökségi ülésen hivatalosan nem döntöttek az edző sorsáról – ám mint kiderült, csupán megvárták a bejelentéssel a bajnoki idény végét. 

A klub három havi fizetésével, mintegy 30 ezer euróval kárpótolja Vasilét, és ha három hónapon belül nem talál magának új csapatot, erre az időszakra is megkapja a bérét. A 41 éves edző egy évtized után távozik a CSM-től, ahol 2014 és 2019 között másodedző volt. Lehetséges utódjáról eddig nem igazán esett szó a romániai kézilabdaberkekben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik