Női kézi-vb: A montenegrói kapus belemászott a fejünkbe – Papp Nikolett

Nedelykov Tamás (Helsingborg)Nedelykov Tamás (Helsingborg)
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 23:09
null
A montenegróiak mentális fölénybe kerültek a második félidőben (Fotó: MTI)
Mint beszámoltunk róla, a magyar női kézilabda-válogatott fájdalmas vereséget szenvedett Montenegrótól a világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában, ezzel két pontot visz magával a középdöntőbe. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy az ellenfél a beállójátékával tudta dominálni a meccset, míg a játékosok részéről az hangzott el, hogy a kapus Marta Batinovics egyszerűen „belemászott a fejükbe”.

 

A második félidő első tíz perce meghatározta a mérkőzés végeredményét. Nem is azt mondanám, hogy problémás volt a védekezésünk, hanem az emberelőnyös helyzeteinket nem sikerült gólokkal befejezni. Belehibáztunk a ziccerekbe és ilyenkor ahogy az lenni szokott, az ellenfél elkezdett szárnyalni. Mi meg bármit csináltunk, semmi sem sikerült és ebből lett a végén a sokgólos vereség” – hangzott Golovin Vlagyimir villámértékelése a mérkőzést közvetítő M4 Sporton, majd a kapitány azt is hozzátette, a montenegróiak taktikailag azt hozták, amire számított tőlük.

Nem leptek meg minket, tudtuk, hogy a beálló elleni játékot meg kellene oldani, csak nem sikerült. Azt hiszem, talán ha két labdát szereztünk összesen a beálló környékén az egész meccsen. Igazából Montenegró beállójátéka dominált és nem tudtuk megoldani, bármennyire is akartuk. Nem biztos, hogy mindig az az ember hibázott, aki a beálló körül volt, lehet, hogy a mellette álló, aki éppen a labdással szemben védekezett, de a gyors passzokra azért nagyon nehéz reagálni” – fogalmazott Golovin, s elárulta azt is, mivel fogta meg a magyar válogatottat a montenegrói.

Tudtuk, hogy nem szabad átlőni őket és a külső területekről kell támadni őket. Ez az elején még ment is, de a játékunk gyorsasága már nem működött, mert nem tudtunk a második félidőben indulni, miután gólt kaptunk. Montenegró nagyon jól lassította le a játékunkat és sok technikai hibát követtünk el. Ezeket pedig javítani kell a folytatásban.”

A játékosoktól elsősorban arra voltunk kíváncsiak, mi okozta a szünet utáni blokkot, amelyből Montenegró fordítani tudott.

A második félidőben a kihagyott helyzeteken kezdtünk el görcsölni, és ezt átvittük a védekezésbe is – magyarázta a három gólig jutó jobbátlövő, Papp Nikolett. – Az alapdolgok, amik az első félidőben összejöttek, nem sikerültek. Nehéz úgy védeni, ha nincs előtted védekezés, kicsit cserben hagytuk Blanit is, nagyon nehéz dolga volt, hogy folyton ziccereket kapott. Ütemben nyitottuk a falat a labdással szemben Brnovicsnak, aki ezt jól kihasználta. Pedig ezt megbeszéltük, és az első félidőben szépen tudtuk magunkat tartani hozzá. Az ellenfél kapusa »belemászott a fejünkbe« a ziccervédésekkel, és ezen nem tudtunk túllendülni. Grbicsnek nagy erősség a bejátszás, készültünk is rá, de ahogy mondtam, egyszerűen elvesztettük azzal a fókuszt, hogy a kapussal foglalkoztunk.”

A második félidőben elkezdtünk ziccereket hibázni, és utána már kicsit megremegtek a kezek – vette át a szót a jobbszélső Győri-Lukács Viktória. – A kapus nagyon felszívta magát náluk a második játékrészre, és ez erőt adott nekik támadásban is, ahol sorozatosan jó döntéseket hoztak. Elkezdték megnyerni az egy egyeket, ezért besegítettünk egymásnak, így megtalálták a beállójukat. A végén nehéz volt, amikor mindent megpróbáltunk, de igazán semmi nem jött össze. Nekik ilyen a mentalitásuk, kiabálnak minden sikeres megmozdulás után, ezzel együtt ott voltunk és próbálkoztunk az utolsó percig.”

Úgy álltunk neki a második félidőnek, hogy az első tíz perc mindent meg fog határozni, és ezért teljes gőzzel nekik megyünk. Tényleg döntőnek bizonyult ez a periódus, csak sajnos nem a mi javunkra. Nyilvánvalóan a beálló körüli védekezésünk nem működött a második félidőben, az egy egy elleni párharcokat is elvesztettük, és Batinovics is jól védett. Remélem, a későbbiekben tudunk ezeken a hibákon javítani. Nem adjuk fel egy pillanatig sem, még megvan az esélyünk, hogy a középdöntőben kiharcoljuk a továbbjutást” – értékelt Simon Petra.

Hízelgő, ha a magyar játékosok úgy gondolják, sikerült belemásznom a fejükbe – reagált a mérkőzés legjobbjának megválasztott Marta Batinovics, aki 16 védéssel zárt. – Egyszerűen nyugodt voltam, és próbáltam a legjobbamat nyújtani. Az egész vébén eddig jó formában éreztem magam, boldog vagyok, hogy nyertünk. Az első félidőben sem voltunk rosszak, a tény, hogy mindössze tíz gólt kaptunk a magyar csapattól, elismerésre méltó. Csak nagy helyzetekben hibáztunk, míg a folytatásban belőttük ezeket, amely erőt adott a védekezéshez is.”

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
CSOPORTKÖR , 3.FORDULÓ

B-CSOPORT (HELSINGBORG)
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 24–18 (7–10)
Helsingborg, 1056 néző. V: Hansen, Madsen (dánok)
MONTENEGRÓ: BATINOVICS – N. Bulatovics, Ivanovics, BRNOVICS 7, A. Popovics, Deszpotovics, MUGOSA 8 (5). Csere: Rajcsics (kapus), GRBICS 4, Godecs, Pletikoszics 4, Pavicsevics 1, Malovics, Nada Csorovics, B. Klikovac, Natasa Csorovics. Szövetségi kapitány: Bojana Popovics
MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró – Győri-Lukács 3, Klujber 2 (1), Vámos P. 3, Bordás, Kuczora 1, Szöllősi-Schatzl 1. Csere: Szemerey (kapus), Papp N. 3, Simon P. 2, Pásztor N. 1, Füzi-Tóvizi, Debreczeni-Klivinyi, Töpfner, Márton G., Juhász G. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–1. 12. p.: 3–3. 14. p.: 4–3. 18. p.: 4–6. 24. p.: 6–7. 40. p.: 14–11. 49. p.: 16–14. 53. p.: 19–14. 55. p.: 21–17
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Bojana Popovics:
– Az első félidőben is jók voltunk, de tudtuk, ha a védelmünk kemény marad, az eredmény is meglesz. Ehhez kellettek Marta Batinovics védései és az okos támadásaink is.

A másik hétfői mérkőzésen:
Kamerun–Paraguay 26–23 (12–12)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Montenegró 3 3 90–55 +35 6
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 92–56 +36 4
3. Kamerun 3 1 2 57–87 –30 2
4. Paraguay 3 3 61–102 –41 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik