Kielbe került a trófea – a Gummersbach a KEK-ben indulhat

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.05.10. 21:13
A férfi kézilabda Német Kupa hamburgi fináléjában, 13 ezer néző előtt a BL-döntős THW Kiel 30–24-re megverte a Fazekas Nándorral és az osztrák válogatott Szilágyi Viktorral felálló, EHF-kupa-döntős Gummersbachot.
Fazekas Nándor, a négyes döntő legjobb kapusának járó díjjal
Fotó: Philipp Ising
Fazekas Nándor, a négyes döntő legjobb kapusának járó díjjal
Fazekas Nándor, a négyes döntő legjobb kapusának járó díjjal
Fotó: Philipp Ising
Fazekas Nándor, a négyes döntő legjobb kapusának járó díjjal

A szombati elődöntőben Fazekasék hatalmas bravúrral nyertek 35–27-re a házigazda Hamburg ellen, amely a szünetben még 17–13-ra vezetett. A másik ágon irgalmatlan küzdelemben csak 36–35-re tudott győzni a Kiel az RN Löwennel, Buday Dániel irányító csapatával szemben (Budayt kölcsön adta a Löwen a svájci Schaffhausennek, amely közös megegyezéssel szerződést bontott vele, s a játékos néhány hete itthon, a Balatonfüredben edz, de csak baráti alapon. A szerződése jövő nyárig érvényes a Löwennél).

A gummersbachiak nem szomorkodtak túlságosan a sokkal esélyesebb Kiel ellen elveszített döntő után, mert már a Hamburg legyőzését hatalmas sikerként értékelték. A bosnyák-horvát Sead Hassanefendic (hosszú évek óta horvát útlevele van) vesztes gárdája a következő évadban a KEK-küzdelmekben vigasztalódhat. De már Fazekas nélkül, mert a válogatott kapus visszatér az MKB Veszprémbe.

Visszatérve az NK-döntőhöz, a Kielben, az izlandi Alfred Gislasson mester együttesében a szlovén Vid Kavticnik (6 gól), a cseh Filip Jicha (5) és a horvát-francia Nikola Karabatic tündökölt. A Gummersbach kapujában Fazekas remekelt, és a kétnapos tornán nyújtott teljesítménye alapján őt választották a legjobb kapusnak.

„Nagyon fáradt volt a csapatunk, hiányzott belőle az erő, és most az a feladat, hogy mielőbb újra játékba jöjjön” – mondta Fazekas Nándor, aki már nyilván az EHF-kupa-döntőre gondolt, hiszen a veszprémieknek azt mondta, szeretne kupagyőztesként hazatérni. A Német Kupáért már mérkőzött, de csapata kikapott. Az EHF-kupáért viszont sokkal jobb eséllyel indulhat harcba előbb május 23-án a szlovén Gorenje Velenje otthonában, majd június elsején a visszavágón.

FÉRFI KÉZILABDA NÉMET KUPA, FÉRFIAK

NÉGYES DÖNTŐ, HAMBURG
ELŐDÖNTŐ
Hamburg–Gummersbach 27–35 (17–13)
THW Kiel–RN Löwen 36–35 (21–18)

DÖNTŐ
Kiel–Gummersbach 30–24 (15–12)
Legjobb góldobók: Kavticnik 6, Jicha 5, Karabatic 4, K. Andersson 3, Lövgren 3, Lundström 3, ill. Ilics 6, Zrnic 5, Szilágyi 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik