Fazekas: „A Veszprém szép jövő előtt áll, s szeretnék a részese lenni”

Vágólapra másolva!
2009.01.27. 11:01
A horvátországi férfi kézilabda vb-n tartózkodó Fazekas Nándor a Nemzeti Sportnak elmondta: nyáron elhagyja a német Gummersbach együttesét, és 2012-ig szerződést kötött korábbi csapatával, az MKB Veszprémmel.
Fazekas Nándor nyártól újra Veszprémben véd
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Fazekas Nándor nyártól újra Veszprémben véd
Fazekas Nándor nyártól újra Veszprémben véd
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Fazekas Nándor nyártól újra Veszprémben véd

Fazekas Nándor, a Gummersbach magyar kapusa úgy döntött, hogy nyáron hazatér Németországból – 2012-ig szóló megállapodást írt alá Veszprémben.

„2004-ben szerződtem Veszprémből Németországba, a TuS N-Lübbecke csapatához, majd onnan a Gummersbachhoz. Jól érzem magam Németországban, megtanultam a nyelvet, beilleszkedtem egy egészen másfajta kultúrába, de meguntam a légióséletet és szerettem volna hazajönni” – indokolta döntését Fazekas Nándor.

„Nagy lehetőségnek tartom, hogy újra Veszprémben kézilabdázhatok majd, mert úgy érzem, nagyon szép jövő előtt áll a csapat, s ennek én is szeretnék a részesévé válni” – fogalmazott a kapus.

Azt, hogy a Veszprém nem zsákbamacskát igazolt a 32 éves játékos személyében, bizonyítja: Fazekas Nándor 44 százalékos mutatójával a svéd Per Sandström mögött a 2. helyen áll a horvátországi világbajnokságon a kapusok rangsorában, és főszerepet játszott abban, hogy a magyar válogatott a legutóbbi mérkőzésén egy góllal legyőzte Svédországot.

A játékossal készített interjút a holnapi Nemzeti Sportban olvashatják!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik