Nem sikerült a bravúr a házigazda macedónoknak a nyitó napon

Vágólapra másolva!
2008.12.03. 00:19
Túl vagyunk a macedóniai női kézilabda-Eb nyitó napján, mely nem hozott különösebb meglepetést. Ezt leginkább a házigazdák bánták, akiket a németek a papírformának megfelelően legyőztek. A D-csoport másik mérkőzésén a horvát–szerb csatát az előbbiek nyerték, míg a C-csoportban Oroszország kilenc góllal verte meg Ausztriát, a svéd-fehérorosz párharc pedig döntetlennel zárult.
Dijana Sztevin (labdával) hiába dobott négy gólt, a szerbek kikaptak a horvátoktól
Fotó: Reuters
Dijana Sztevin (labdával) hiába dobott négy gólt, a szerbek kikaptak a horvátoktól
Dijana Sztevin (labdával) hiába dobott négy gólt, a szerbek kikaptak a horvátoktól
Fotó: Reuters
Dijana Sztevin (labdával) hiába dobott négy gólt, a szerbek kikaptak a horvátoktól

Igazi presztízscsatával vette kezdetét a kontinensviadal, ugyanis Horvátország (a Dunaferr kapusával, Sanela Knezoviccsal a soraiban) Szerbiával csapott össze a nyitó mérkőzésen. Az első húsz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután viszont a horvátok egy 8–0-s rohammal elhúztak egykori honfitársaiktól, így már a szünetben 17–8-ra vezettek.

Ez a kilencperces rövidzárlat végül a szerbeknek túl sokba (a mérkőzésbe) került, mivel hatalmasat küzdve két gólra feljöttek ugyan, de ez a felzárkózás olyan sokat kivett belőlük, hogy a véghajrára már nem maradt erejük, így 30–25-ös vereséget szenvedtek.

A csoport másik találkozóján a Macedónok léptek pályára, és a németek ellen szinte csak a hazai pálya előnyében bízhattak. A mérkőzés végig arról szólt, hogy a hazaiak hősiesen küzdve próbáltak tapadni az esélyesebb németekre, ami a 40. percig sikerült is nekik, ám erejük ekkor elfogyott, és a németek a 11 gólig jutó Nadine Krause vezérletével végül magabiztos győzelmet arattak.

A D-csoport mellett a C-jelű kvartettben kezdődtek meg a küzdelmek, mégpedig egy döntetlennel záruló mérkőzéssel. A svéd válogatott a szünetben még komoly előnnyel rendelkezett (13–7 volt a javára), a második játékrészben azonban a fehéroroszok kiegyenlítettek, sőt, a vezetést is átvették. Az utolsó tíz perc a kihagyott helyzetekről szólt, jellemző, hogy a 21–21-es végeredmény már az 56. percben kialakult.

A másik találkozó már közel sem alakult ilyen szorosan, igaz, erre nem is számított senki, mivel a világbajnok Oroszország játszott a szerény képességű osztrák válogatottal. Jevgenyij Trefilov csapata több helyen átalakult az olimpia után, de így is simán verte nyugati szomszédunkat, melyben a nyolc gólt dobó Katrin Engel tett a legtöbbet a súlyos vereség elkerüléséért.

A magyar csapat szerdán 18.15-kor Románia ellen mutatkozik be.

EB-ADATBANKUNKBAN MEGTALÁLJA A SORSOLÁST ÉS A MÉRKŐZÉSEK KEZDÉSI IDŐPONTJÁT IS. JÓ BÖNGÉSZÉST!

NŐI KÉZILABDA-EB

C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Svédország–Fehéroroszország 21–21 (13–7)
Oroszország–Ausztria 31–22 (13–10)

D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Macedónia–Németország 22–25 (10–11)
Horvátország–Szerbia 30–26 (17–8)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik